sluiten

DWA stelt vijf Kennisvouchers Energietransitie beschikbaar voor bewonersinitiatieven

28 april 2022

Samen versnellen in het aardgasvrije maken van de wijk

Speciaal voor bewonersinitiatieven in de wijk, stelt DWA vijf Kennisvouchers Energietransitie beschikbaar om de energietransitie te versnellen. DWA heeft al ruim 35 jaar ervaring met het aardgasvrij maken van gebouwen en van wijken. Wij begrijpen hoe ingewikkeld het kan zijn om een eerste stap te zetten om een wijkinitiatief verder te brengen. Daarom delen wij graag onze kennis, omdat wij het belangrijk vinden dat lokale initiatieven beschikken over de juiste kennis en informatie om de energietransitie in de wijk te doen slagen.

De kennisvoucher is geschikt voor bewoners die zich al hebben verenigd in de wijk, VvE’s die in de startblokken staan en bewonersinitiatieven die onze hulp kunnen gebruiken in de verduurzaming van hun wijk of complex. De Kennisvoucher Energietransitie t.w.v. € 5.000,- geeft recht op een Masterclass ín en vóór de wijk, die we samen met de bewoners op maat maken. Wijkinitiatieven kunnen zich aanmelden via de actiepagina op onze website. Wat we aanbieden is een kort en kosteloos traject van enkele dagen, dat leidt tot een Masterclass van een dagdeel door onze experts. Op maat gemaakt voor de kennisbehoefte die er is in de wijk. Alle deelnemers ontvangen daarnaast de uitgave Energietips van TechniekNederland, waarin alle duurzame technische oplossingen nog eens uitgebreid staan uitgewerkt.

Over het initiatief
De warmtetransitie raakt in een versnelling, getuige ook de vele warmtevisies (TVW’s) die DWA met een groot aantal gemeenten opstelde in de afgelopen jaren. DWA merkt ook dat het gesprek over de warmtetransitie vaak plaatsvindt tussen ‘energieprofessionals’; partijen die dagelijks professioneel werken aan de warmte- of energietransitie. Om ook organisatie en initiatief op lokaal niveau bij bewoners te stimuleren, brengen wij met de Kennisvoucher bewonersinitiatieven met een expliciete kennisbehoefte een stap verder met onze expertise. Er zijn dit jaar vijf selectiemomenten waarop we bepalen aan welk initiatief we de Kennisvoucher Energietransitie uitreiken. Meer informatie over de selectiemomenten en de spelregels staan op de actiepagina op onze website.

Dit initiatief maakt deel uit van ons MVO-beleid, omdat wij het belangrijk vinden dat lokale initiatieven beschikken over de juiste kennis en informatie om de energietransitie in de wijk te doen slagen.

onze vestigingen
Gouda

Bezoekadres
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Routebeschrijving

Amstelveen

Bezoekadres
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Routebeschrijving

Veenendaal

Bezoekadres
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Routebeschrijving

Rijssen

Bezoekadres
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Routebeschrijving

Eindhoven

Bezoekadres
Achtseweg Zuid 159R
6e verdieping
5651 GW Eindhoven

Routebeschrijving


contact

telefoon: 088 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl