sluiten

Energietransitiespel voor spelenderwijs inzicht in de energietransitie

18 februari 2021

Gamification in duurzame technieken

Speciaal voor professionals in de bouwsector, studenten in de bouwbranche en woningeigenaren is er nu het EnergieTransitieSpel. De spelers van het EnergieTransitieSpel krijgen spelenderwijs meer inzicht in de maatregelen en concepten die beschikbaar zijn voor het energiezuinig, aardgasvrij of energieneutraal maken van bestaande woningen. Het spel kwam tot stand in co-creatie tussen ISSO, Wij Techniek, TripleA-reno en DWA.  

Het EnergieTransitieSpel is een bordspel voor iedereen die zich wil ontwikkelen op het vlak van kennis en visie op het gebied van de energietransitie. Het spel is zowel individueel als in groepsverband te spelen en leent zich goed voor onderwijsdoeleinden. Bijvoorbeeld voor het trainen van energie-adviseurs en andere professionals die te maken krijgen met energietransitie. Het spel is ook zeer geschikt voor gemeenten, corporaties en energieloketten.

Het EnergieTransitieSpel bestaat uit een spelbord, 36 maatregelkaarten, elf scenariokaarten, negen kanskaarten, een scoreblad, een dobbelsteen en de handleiding. Elke speler trekt per beurt een scenariokaart waarop een opdracht staat.

De opdracht kan zijn om een energiebesparing te realiseren, een woning van het gas af te halen of het huis energieneutraal te maken. Het doel is om het scenario op de scenariokaart te ‘realiseren’. Hiervoor kan de speler gebruik maken van maatregelkaarten en kanskaarten. Door inzichtvragen te stellen en de verduurzamingsmaatregelen te bespreken, legt het bordspel de link met de praktijk.

Meer informatie en bestellen

Bestel het spel op de website van ISSO voor €35,-. Bekijk voor meer informatie de video of neem contact op met senior adviseur energietransitie Rik Altena, 06 – 519 862 95.

onze vestigingen
Gouda

Bezoekadres
Harderwijkweg 7
2803 PW GOUDA

Routebeschrijving

Postadres
Postbus 2073
2800 BE GOUDA

Veenendaal

Bezoekadres
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Routebeschrijving

Postadres
Postbus 140
6710 BC Ede

Rijssen

Bezoekadres
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Routebeschrijving

Postadres
Postbus 136
7460 AC Rijssen


contact

telefoon: 088 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl