sluiten

Feestelijke opening gerenoveerde zwembad Octopus

5 september 2017

Feestelijke opening gerenoveerde zwembad Octopus

Zwembad de Octopus in Leusden is na een intensieve renovatieperiode weer klaar voor gebruik. Op zaterdag 2 september konden de eerste bezoekers een duik nemen in het vernieuwde bad.

Vergaande verduurzaming

SRO is namens de gemeente Leusden de beheerder en exploitant van het zwembad. De gemeente en SRO hadden samen de ambitie om met de renovatie ook een vergaande verduurzaming van het zwembad te realiseren. Dat is gelukt. Zo is er onder meer ledverlichting toegepast, de klimaatbeheersing is verbeterd, er wordt gebruik gemaakt van een hoogwaardige filterinstallatie en de glijbaan is geïsoleerd. De 190 pv-panelen zorgen voor een opbrengst van ca. 50.000 kWh per jaar. Al met al leveren de maatregelen een energiebesparing op van 16% op.

Glijbaan met tijdmeting

Het zwembad heeft een spectaculaire glijbaan gekregen. Bij het begin van de glijbaan kun je diverse programma’s kiezen wat betreft verlichting en muziek. Tijdens het naar beneden glijden zijn er verschillende aanraakpunten waarbij het de uitdaging is om deze aan te raken. De glijbaan eindigt in een veilige ‘skim out’, een ondiepe opvanggoot, waarbij je dan gelijk op de muur jouw score van de aanraakpunten kunt zien.

Gebruikers hebben kunnen aangeven wat hun wensen waren en als het binnen het budget paste, is het meegenomen bij de renovatie. Zo zijn er voor de zwemvereniging nieuwe startblokken geplaatst en zijn de springplanken vernieuwd.

DWA is verantwoordelijk voor het installatieadvies. Ook ontwikkelden wij, in samenwerking met SRO, een exploitatiemodel om inzichtelijk te maken of de te nemen duurzaamheidsmaatregelen rendabel zijn. Ook wordt het model ingezet voor de afspraken tussen de gemeente en SRO over de terugverdientijd en monitoring van het rendement van de maatregelen.

ENTRAS, joint venture van DWA, was verantwoordelijk voor het projectmanagement van de contractering en realisatie.

onze vestigingen
Gouda

Bezoekadres
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Routebeschrijving

Amstelveen

Bezoekadres
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Routebeschrijving

Veenendaal

Bezoekadres
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Routebeschrijving

Rijssen

Bezoekadres
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Routebeschrijving

Eindhoven

Bezoekadres
Achtseweg Zuid 159R
6e verdieping
5651 GW Eindhoven

Routebeschrijving


contact

telefoon: 088 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl