sluiten

Één van de meest duurzame gebouwen ter wereld opgeleverd!

16 oktober 2019

Duurzaam en gezond

Dura Vermeer Bouw Hengelo overhandigde gistermiddag de sleutels van het Global Foods Innovation Centre aan Unilever. Het nieuwe, state of the art faciliteit voor gezondere en duurzame voedingsinnovaties is één van de meest duurzame multifunctionele gebouwen ter wereld en staat in Wageningen.

Voor de ontwikkeling en realisatie van het Global Foods & Innovation Centre koos Unilever voor Dura Vermeer. DWA was verantwoordelijk voor het ontwerp van de technische installaties en duurzaamheid (BREAAM). Paul de Ruiter Architects, gespecialiseerd in duurzame architectuur, tekende voor het ontwerp van het gebouw.

Patrick Kip, projectleider bij Dura Vermeer Bouw Hengelo, overhandigde een 3D geprinte sleutel, voorzien van een miniatuurversie van het gebouw, aan Unilever. Serpil Tascioglu, director R&D Foods Transformation nam de sleutel in ontvangst en samen tekenden ze het contract.

Carla Hilhorst, Vice President R&D Foods bij Unilever: “We zijn enorm trots op ons nieuwe gebouw, wat ook nog eens een van de meest duurzame gebouwen ter wereld is. We zijn blij met het team wat dit zo heeft weten te realiseren en de samenwerking onderling.”

Patrick Kip: “De manier van samenwerken met Unilever en onze partners heeft ervoor gezorgd dat we dit indrukwekkende gebouw zo hebben kunnen ontwerpen en bouwen. We zijn die uitdaging vanaf het allereerste begin echt samen aangegaan en met succes.”

Het pand met deze torenhoge BREEAM-ambities sluit aan op de circulaire economie en opent naar verwachting eind 2019 haar deuren.

Het Unilever Global Foods Innovation Centre in Wageningen heeft in londen twee prestigueze BREEAM awards – de internationale prijs voor duurzaam bouwen – in de wacht gesleep, samen met het team van Dura Vermeer. Naast de Global Design Award in de categorie Commercial Projects ontving Unilever ook de Global Public Award, gekozen door het publiek.

onze vestigingen
Gouda

Bezoekadres
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Routebeschrijving

Amstelveen

Bezoekadres
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Routebeschrijving

Veenendaal

Bezoekadres
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Routebeschrijving

Rijssen

Bezoekadres
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Routebeschrijving

Eindhoven

Bezoekadres
Achtseweg Zuid 159R
6e verdieping
5651 GW Eindhoven

Routebeschrijving


contact

telefoon: 088 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl