sluiten

Officiële opening Genmab R&D Center

28 juni 2018

State-of-the-art gebouw op Science Park Utrecht

Op donderdag 28 juni is het Genmab R&D Center op het Utrechtse Science Park officieel geopend. De nieuwe onderzoeks- en ontwikkelfaciliteit bestaat uit kantoren, laboratoria en faciliterende ruimtes zoals een science café, plaza en auditorium.

Het gebouw is ontworpen rondom de drie begrippen: connect – inspire – create. Het ontwerp reflecteert Genmabs ambitieniveau om een wereldleider te worden in onderzoek naar kankermedicijnen.

Het gebouw, waarvoor cepezed architecten tekende, kent een vloeroppervlak van 8.400 m2 en heeft een ondergrondse parkeergarage met 79 parkeerplaatsen. Vanuit dit state-of-the-art gebouw werken zo’n 200 Genmab medewerkers gepassioneerd aan de ontwikkeling van innovatieve kanker therapeutica. Onlangs werd het BREEAM Excellent label toegekend. Genmab is hiermee een van de eerste laboratoriumgebouwen in Nederland die zo’n duurzaam label hebben.

DWA is betrokken als adviseur installaties en BREEAM, ook doen we de commissioning. Jaap Neeleman: “We hebben zowel het casco als de inbouw getoetst. Tijdens dit proces zijn diverse onvolkomenheden aan het licht gekomen die tijdig konden worden verholpen. Hierdoor functioneert het gebouw nu beter en konden de hoge ambities van de opdrachtgever waargemaakt worden. Zeker gezien de kritische processen in het pand – de labs moeten uiteraard continu optimaal presteren – is dat van grote waarde.”

Diverse duurzame maatregelen zijn getroffen. Zo wordt er voor de verwarming en koeling gebruik gemaakt van duurzaam opgewekte energie door een warmte- en koudeopslag (WKO) in de bodem, daken en gevels zijn goed geïsoleerd, LED-verlichting is toegepast, de ventilatie vindt gebalanceerd plaats met warmte- en vochtterugwinning en op het dak ligt circa 300 m2 zonnepanelen.

onze vestigingen
Gouda

Bezoekadres
Harderwijkweg 7
2803 PW GOUDA

Routebeschrijving

Postadres
Postbus 2073
2800 BE GOUDA

Veenendaal

Bezoekadres
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Routebeschrijving

Postadres
Postbus 140
6710 BC Ede

Rijssen

Bezoekadres
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Routebeschrijving

Postadres
Postbus 136
7460 AC Rijssen


contact

telefoon: 088 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl