sluiten

Opening van de zonneweide op Anna’s Hoeve in Hilversum

22 maart 2018

Zonnepanelen boven de bufferbak van de rioolwaterzuivering

Maandag 19 maart heeft wethouder Willem van der Spek de zonneweide Anna’s Hoeve geopend. De zonneweide is aangelegd met 2.160 zonnepanelen en een vermogen van 540 MWp,  het grootste postcoderoosproject van Nederland. Het unieke van dit project is dat het niet ligt in een weiland of op een gemeenschappelijk dak: op Anna’s Hoeve liggen de panelen boven de bufferbak van de rioolwaterzuivering. Dit dubbele ruimtegebruik is uniek en maakt dit project extra bijzonder. DWA is verantwoordelijk voor het opstellen van de businesscase en begeleiding van de aanbesteding van deze mooie verduurzamingsslag in Hilversum.

De komende jaren blijft de gemeente zoeken naar manieren om op lokaal niveau duurzame energie op te wekken. Dat past in het streven naar een klimaatneutraal Hilversum. Een enorme opgave waarvan de gemeente denkt dat die kan worden behaald als die samen met de samenleving wordt opgepakt.

De gemeente Hilversum draagt de zonnepanelen over aan HilverZon. De gemeente en HilverZon vinden het belangrijk dat Hilversummers die zelf geen geschikt dak hebben of geen panelen op hun dak willen, ook kunnen investeren in lokaal opgewekte groene energie. De unieke samenwerking tussen de gemeente en ons burgerinitiatief maakt dat mogelijk. De zonnepanelen worden via de postcoderoosregeling aangeboden aan Hilversummers. Alle Hilversumse huishoudens in postcode 1211, 1217, 1221, 1222 en 1223 kunnen aan de Zonneweide deelnemen (voor Hilversum Zuid hebben we het Dudok Arena-project). We zijn heel blij met de Hilversumse interesse in collectieve daken: voor ruim eenderde van de zonnepanelen van zonneweide Anna’s Hoeve zijn reeds deelnemers geworven.
.

onze vestigingen
Gouda

Bezoekadres
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Routebeschrijving

Amstelveen

Bezoekadres
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Routebeschrijving

Veenendaal

Bezoekadres
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Routebeschrijving

Rijssen

Bezoekadres
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Routebeschrijving


contact

telefoon: 088 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl