sluiten

Raad stemt in met aanleg warmtenet Groenoord

17 december 2020

Aardgasvrije wijk

De Schiedamse gemeenteraad heeft tijdens de vergadering van 15 december ingestemd met de aanleg van een warmtenet voor Groenoord. Met dit besluit kiest de Schiedamse raad er als een van de eersten in Nederland voor een bestaande wijk aardgasvrij te maken.

Dit besluit is een belangrijke mijlpaal voor de energietransitie van Schiedam, waarbij inwoners de vrijheid behouden om zelf te kiezen of ze hun woning of pand willen aansluiten op het warmtenet. Er wordt zo’n 120 miljoen euro in de wijk Groenoord geïnvesteerd in de vorm van de nieuwe energie-infrastructuur en woningverbetering. Dit geeft ook ruimte voor het verzilveren van een aantal koppelkansen op sociaal-maatschappelijk gebied, zoals onderwijs en werkgelegenheid. In 2021 starten de voorbereidingen voor de bouw van het benodigde warmtestation en de aanleg van het warmtenet. Het project gaat zo’n 10 jaar duren.

Vandaag vindt de ondertekening van de contracten plaats met partners Woonplus en Eneco.

Bron: https://www.schiedam.nl/nieuws/raad-stemt-in-met-aanleg-warmtenet-groenoord

Inzicht door DWA

DWA is als technisch adviseur betrokken. Met name voor de verduurzaming van het vastgoed. Wij hebben onderzoek verricht – voor de wooncomplexen van woningcorporatie Woonplus en ook voor een aantal wooncomplexen van VvE’s in de wijk – naar de technische en financiële consequenties voor de eigenaren en bewoners van de woningen in deze wijk. Hiermee is inzicht gegeven in verschillende mogelijke manieren om aan te sluiten op het warmtenet. Verder is ook een duidelijk beeld ontstaan van de consequenties bij keuze voor alternatieven.

Wij voeren al vanaf 2016 voor verschillende complexen diverse haalbaarheidsonderzoeken uit voor Woonplus in Schiedam, om inzicht te geven in kosteneffectieve maatregelpakketten voor het verduurzamen van het vastgoed van Woonplus.

onze vestigingen
Gouda

Bezoekadres
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Routebeschrijving

Amstelveen

Bezoekadres
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Routebeschrijving

Veenendaal

Bezoekadres
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Routebeschrijving

Rijssen

Bezoekadres
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Routebeschrijving

Eindhoven

Bezoekadres
Achtseweg Zuid 159R
6e verdieping
5651 GW Eindhoven

Routebeschrijving


contact

telefoon: 088 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl