sluiten

Revitalisatie sportcentrum Vondersweijde

11 maart 2019

Uit de aanbesteding voor het ontwerpteam voor de revitalisering van het sportcentrum Vondersweijde is het team van AGS Architects, DWA, Lievense en DGMR als winnaar uit de bus gekomen. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de realisatie van het vernieuwde sportcentrum in Oldenzaal. Het ontwerpteam gaat de komende maanden aan de slag met het uitwerken van een voorlopig ontwerp. Bij het maken van het voorlopig ontwerp wordt het gebruikerspanel, met daarin vertegenwoordigers van alle groepen gebruikers, actief betrokken.
Voor de gunning van de ontwerpopgave heeft een openbare Europese aanbesteding met voorselectie plaatsgevonden. In totaal hebben drie partijen een inschrijving gedaan. Het team van AGS Architects heeft met hun inschrijving de meeste punten behaald. Zij wisten zich te onderscheiden door naast de visie op de ontwerpopgave, ook de belangen vanuit de exploitatie op een overtuigende wijze mee te nemen.
Het ontwerpteam bestaat naast de architect uit technisch adviseurs van Lievense voor de constructie van het gebouw, DWA voor de (zwembad)installaties en DGMR voor bouwfysica en brandveiligheid. Het team heeft in meerdere projecten al met elkaar samengewerkt.

De revitalisering moet ervoor zorgen dat het sportcentrum de komende jaren zowel functioneel als technisch weer optimaal inzetbaar is. Het gaat hierbij op hoofdlijnen om groot onderhoud, verduurzaming, het herstructureren van ruimten en het zichtbaar opknappen van het gebouw.
De planning is dat het voorlopig ontwerp voor de zomer gereed is. Net als tijdens het voortraject wordt dit ontwerp gepresenteerd aan alle betrokkenen. De verwachting is dat volgend voorjaar de eerste bouwwerkzaamheden beginnen. Er gaat in fases verbouwd worden, om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Het gebruikerspanel komt elke acht weken bij elkaar. In dit panel zitten vertegenwoordigers van o.a. de zwemvereniging OZ&PC, sportverenigingen, maar ook individuele zwemmers, ouders die hun kinderen op zwemles hebben, fitnessleden en vertegenwoordigers van de rugpatiëntenvereniging.

Lees ook: Renovatie zwembad Vondersweijde: ‘Megaklus voor Oldenzaal’

onze vestigingen
Gouda

Bezoekadres
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Routebeschrijving

Amstelveen

Bezoekadres
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Routebeschrijving

Veenendaal

Bezoekadres
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Routebeschrijving

Rijssen

Bezoekadres
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Routebeschrijving

Eindhoven

Bezoekadres
Achtseweg Zuid 159R
6e verdieping
5651 GW Eindhoven

Routebeschrijving


contact

telefoon: 088 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl