sluiten

Toekomstbestendige domotica voor zorgorganisatie Cardia

3 juli 2018

Zicht op beschikbare en meest effectieve keuzes in facilitronica

Zorgorganisatie Cardia is gestart met de renovatie van locatie De Thuishaven in Scheveningen. Hierbij zal ook de domotica worden vernieuwd. Gezien de huidige technische mogelijkheden, wil Cardia goed voorbereid zijn op toekomstige ontwikkelingen en doordachte keuzes maken. DWA stelt het Programma van Eisen voor Cardia op en neemt hen mee in de beschikbare en meest effectieve keuzes. Hiermee zorgt DWA ervoor dat de facilitronica van De Thuishaven klaar is voor de toekomst.

Bij veel verbouw- en nieuwbouwtrajecten is de zorgdomotica een ondergeschoven item. Er komt veel kijken bij dergelijke (ver)bouwtrajecten. De technologie die ingezet wordt om de zorgmedewerker en bewoner te faciliteren en ondersteunen, wordt daarbij vaak niet volledig benut of onderschat. Terwijl dit de ideale kans is om ook dit onderdeel van het gebouw te vernieuwen en toekomstbestendig te maken. Tevens valt hier veel geld te besparen wanneer je dit goed aanpakt. Maar hoe doe je dat in korte tijd?

Daarnaast moet je voldoende draagvlak creëren bij de medewerkers voor de nieuwe technologie. Veel uitdagingen naast de standaard werkzaamheden die er meestal al liggen. Dit is de reden dat Cardia de hulp van DWA heeft ingeroepen. In slechts twee weken tijd hadden we de eerste versie van het Programma van Eisen klaarliggen en nemen we Cardia mee in de keuzes die ze moeten maken.

Cardia is een christelijke zorgorganisatie in Den Haag en Rijswijk. Ze hebben vijf locaties, waaronder De Thuishaven. De Thuishaven bestaat momenteel uit 145 huurappartementen en 14 verpleeghuis kamers. Het verpleeghuisgedeelte wordt gerenoveerd, waarbij 46 verpleeghuiskamers voor de psychogeriatrische doelgroep worden gecreëerd.

Afbeelding: Cardia

contact

Wilt u meer weten over domotica in de zorg? Neem dan contact op met Henk Heijkoop:

e-mail: henk.heijkoop@dwa.nl
telefoon: 06 – 461 531 83

onze vestigingen
Gouda

Bezoekadres
Harderwijkweg 7
2803 PW GOUDA

Routebeschrijving

Postadres
Postbus 2073
2800 BE GOUDA

Veenendaal

Bezoekadres
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Routebeschrijving

Postadres
Postbus 140
6710 BC Ede

Rijssen

Bezoekadres
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Routebeschrijving

Postadres
Postbus 136
7460 AC Rijssen


contact

telefoon: 088 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl