sluiten

Verduurzaming penitentiaire inrichtingen

27 maart 2019

Dashboard geeft inzicht

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) wil een voorbeeldrol vervullen in de reductie van de CO2-uitstoot door middel van verduurzaming van zijn vastgoedportefeuille. Het RVB laat voor alle locaties van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) onderzoeken welke energiebesparende maatregelen genomen kunnen worden. DWA gaat dit onderzoek in samenwerking met Brink Management/Advies uitvoeren.

Een eerste stap naar verduurzaming is in 2017 gezet door voor vier locaties energiemaatwerkadviezen op te stellen. Nu komt de vervolgstap: het analyseren en rapporteren welke maatregelen voor alle andere inrichtingen moeten worden genomen om aan de duurzaamheidsdoelstellingen te voldoen.

Per inrichting wordt het energielabel vastgesteld en aangegeven welke maatregelen kunnen worden genomen om dit te verbeteren. Een gedetailleerde kostenraming en haalbaarheidsanalyse maken hiervan onderdeel uit.

Om deze data inzichtelijk te kunnen presenteren aan verschillende stakeholders verwerken wij de gegevens in een intuïtief dashboard. Dit dashboard geeft alle benodigde informatie in één oogopslag weer, zowel op object- als op portefeuilleniveau. Daarnaast biedt het de opdrachtgever de mogelijkheid zelf ‘aan de knoppen te draaien’, om direct de effecten van verschillende potentiële maatregelen zichtbaar te hebben.

We werken met het dashboard toe naar een standaardaanpak die gebruikt kan worden voor de verduurzaming van andere gebouwen van het RVB.

Neem voor meer informatie contact op met Dick van ’t Slot, E slot@dwa.nl, T 06 – 152 488 74

Bron foto: Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)

onze vestigingen
Gouda

Bezoekadres
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Routebeschrijving

Amstelveen

Bezoekadres
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Routebeschrijving

Veenendaal

Bezoekadres
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Routebeschrijving

Rijssen

Bezoekadres
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Routebeschrijving

Eindhoven

Bezoekadres
Achtseweg Zuid 159R
6e verdieping
5651 GW Eindhoven

Routebeschrijving


contact

telefoon: 088 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl