sluiten

Webinar ‘Data & installaties: verbeter comfort en reduceer CO2’

Bekijk terug

Hoe digitale tools helpen bij het maken van de juiste investeringsbeslissingen

In grotere gebouwen vinden regelmatig aanpassingen, verbouwingen en uitbreiding plaats. Gebouwinstallaties werken dan niet altijd even efficiënt en energiezuinig meer, wat kan leiden tot klimaatklachten. DWA organiseerde het webinar ‘Data & installaties’ waarmee wij u meenamen in een succesvolle aanpak hoe u installaties optimaliseert met behulp van inzicht door digitale toolsLuchthaven Schiphol deelde haar  ervaringen en software leverancier Hysopt liet zien hoe moderne digitale tools helpen bij het maken van de juiste investeringsbeslissingen.    

De verduurzaming van bestaande gebouwen vraagt om vervanging van traditionele ketels en koelmachines door duurzame alternatieven als warmtepompen, wko-installaties of aansluiting op collectieve warmtenetten of koelnetten. Dat heeft gevolgen voor de installaties in het gebouw. Daarnaast verandert de behoefte aan warmte en koude in uw vastgoed door de jaren heen. 

Over het webinar

Roel VandenBulcke van Hysopt legt uit hoe u met gebruik van simulaties inzicht krijgt in de prestaties van uw installaties. De Digital Twin die dit oplevert, zorgt voor de juiste keuzes voor optimalisatie. Het resultaat: voldoende koeling of verwarming op de juiste plek, op efficiënte en energiezuinige wijze en zonder comfortklachten. 

Luchthaven Schiphol paste dit toe voor Terminal 3. Door het maken van de Digital Twin met Hysopt voor de koelinstallatie ontstond inzicht in het functioneren en kwamen een aantal knelpunten aan het licht die (op termijn) comfortklachten kunnen veroorzaken. Jeroen Oosterling en Andrew van Weers van Luchthaven Schiphol lichten toe welke inzichten zij opdeden en hoe zij dit willen inzetten voor optimalisatie.

Terugkijken

Bekijk het webinar terug op YouTube:

In samenwerking met

Wij organiseerden dit webinar in samenwerking met Hysopt en Luchthaven Schiphol. Het webinar is interessant voor vastgoedeigenaren, -beheerders en technisch managers van grotere gebouwen als ziekenhuizen, universiteiten, hogescholen, (grotere) kantoren, beurzen en expositiehallen.

onze vestigingen
Gouda

Bezoekadres
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Routebeschrijving

Amstelveen

Bezoekadres
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Routebeschrijving

Veenendaal

Bezoekadres
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Routebeschrijving

Rijssen

Bezoekadres
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Routebeschrijving


contact

telefoon: 088 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl