sluiten

Webinar Warmtewet 2.0

24 januari 2023

Warmtenetten en publiek eigendom; wat lost Jetten (niet) op?

Minister Jetten stuurde 21 oktober een brief naar de Tweede Kamer die veel stof doet opwaaien. Warmtenetten in publieke handen? Gaat dat de energietransitie helpen of zijn er ook andere maatregelen nodig? Welke impact hebben de voorgenomen maatregelen rondom de Wet collectieve warmtevoorzieningen (Wcw)? Wat als u nú al initiatieven hebt lopen? In dit gratis webinar praten wij u bij over de impact van deze voorgenomen Warmtewet voor u als gemeente.

Datum: dinsdag 24 januari 2023
Tijd:
15.30-16.30 uur

In 2050 willen we in Nederland klimaatneutraal zijn. Om dat voor elkaar te krijgen, moet ook onze energievoorziening vergaand verduurzaamd worden. Dat doen we bijvoorbeeld met warmtenetten, die gevoed worden met duurzame bronnen. Wij praten u graag bij over warmtenetten, de Wet collectieve warmtevoorzieningen (Wcw) en de betekenis van de brief van het kabinet voor het versnellen van de energietransitie in Nederland.

Waar staan we bij stil tijdens het webinar?

  • Wat zijn de echte knelpunten bij de ontwikkeling van warmtenetten? Waar lopen we in de praktijk tegenaan?
  • Worden deze knelpunten opgelost door de beoogde wetgeving?
  • Wat zijn, naast publiek eigendom, overige belangrijke aspecten in de beoogde wetgeving?
  • Hoe nu verder? Wat te doen als je als gemeente ‘warmtenet-wijken’ hebt staan in de Transitievisie Warmte die op korte termijn ontwikkeld moeten worden (voor 2030)?

Warmte-expert Lambert den Dekker neemt u mee in de wondere wereld van de warmtenetten. Hij werkt al sinds midden jaren ’90 voor DWA aan het ontwerpen, ontwikkelen en realiseren van duurzame warmteconcepten. Jurist Petra Plug voegt aan deze langjarige praktijkkennis haar actuele kennis van relevante warmtewetgeving toe. Naast dat wij onze kennis en ervaringen met u delen, is er ruimte om uw vragen te beantwoorden en uw gedachten te delen.

Aanmelden webinar en meer informatie

Heeft u vooraf vragen of suggesties, stel ze ons alvast via de mail of via het aanmeldformulier! We zullen deze zoveel mogelijk verwerken in onze presentatie. Aanmelden kan eenvoudig via het aanmeldformulier. U ontvangt tijdig de link naar de bijeenkomst via MS Teams.

Meer lezen over onze werkzaamheden in de energietransitie? U vindt hier meer informatie over collectieve energievoorzieningen en onze werkzaamheden in de energietransitie.

onze vestigingen
Gouda

Bezoekadres
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Routebeschrijving

Amstelveen

Bezoekadres
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Routebeschrijving

Veenendaal

Bezoekadres
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Routebeschrijving

Rijssen

Bezoekadres
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Routebeschrijving

Eindhoven

Bezoekadres
Achtseweg Zuid 159R
6e verdieping
5651 GW Eindhoven

Routebeschrijving


contact

telefoon: 088 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl