sluiten

Whitepaper: brandveiligheid van PV-systemen

31 augustus 2020

Elektrotechnische en bouwkundige uitgangspunten

In de afgelopen periode is ophef ontstaan over de veiligheid van zonnepanelen op en in daken in relatie tot brand. De start ervan was een publicatie waarin verzekeraars de brandverzekering voor een sportcomplex weigeren vanwege risicovolle PV-systemen. DWA zet zich dagelijks in voor duurzame, gezonde en veilige gebouwen. Brandveiligheid en duurzame energieopwekking via zonnepanelen zijn hierin een belangrijk onderdeel. Graag delen wij onze kennis, visie en concrete handvatten voor het ontwerp- en de realisatie van PV-systemen.

In deze whitepaper zetten we de verschillende elektrotechnische en bouwkundige uitgangspunten op een rij. Welke NEN-normeringen zijn bijvoorbeeld relevant, hoe zit het met CE-keuringen en hoe draagt onderhoud en periodieke controle bij aan brandveiligheid. De whitepaper bevat tot slot een checklist, zodat u weet op welke aspecten u moet letten bij een veilige toepassing van PV-systemen.

Vragen over de brandveiligheid van PV-systemen of naar aanleiding van de whitepaper? Neem contact op met Henk Jansma, manager Building bij DWA.

Download de whitepaper:

onze vestigingen
Gouda

Bezoekadres
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Routebeschrijving

Amstelveen

Bezoekadres
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Routebeschrijving

Veenendaal

Bezoekadres
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Routebeschrijving

Rijssen

Bezoekadres
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Routebeschrijving


contact

telefoon: 088 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl