sluiten

Commissioning bij duurzaam Foods Innovation Centre Unilever

Jaap Neeleman | 22 juni 2020

Gezond gebouw

Ruim 500 Unilever medewerkers werken samen aan gezonde en duurzame voedingsinnovaties in het Foods Innovation Centre van Unilever in Wageningen. Het energieneutrale gebouw omvat naast kantoren diverse laboratoria, testkeukens en een mini-fabriek waarin nieuwe producten op kleine schaal worden ontwikkeld en getest. De nieuwe onderzoeksfaciliteit voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen dankzij een geïntegreerde samenwerking met experts op het gebied van innovatieve architectuur, bouw, ontwikkeling en interieur: Dura Vermeer Bouw Hengelo, Paul de Ruiter Architects, adviesbureau DWA en Fokkema & Partners Architecten. Door dit integrale design & build proces ontving het ontwerp de maximale duurzaamheidscertificering, BREEAM-NL Outstanding. Dit maakt het Foods Innovation Centre tot één van de duurzaamste gebouwen ter wereld.

DWA stond vanaf de start van het project aan de basis van het duurzame installatieontwerp. Een combinatie van bewezen technieken en innovatieve oplossingen op maat, zorgen voor een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. DWA verzorgde daarnaast het validatieproces gericht op de kwaliteitsbeheersing en borging van gebouwprestaties (commissioning) en is betrokken als BREEAM-adviseur.

Commissioning bij Unilever

Tijdens de bouw was ons team van Commissioning al betrokken bij kwaliteitsinspecties. Door het integraal testen van de gebouwgebonden installaties, zoals verwarming, koeling, ventilatie en verlichting, maakten wij het functioneren en de prestaties van de installaties inzichtelijk. Omdat wij als onafhankelijke partij toetsen en adviezen geven, komt er een verbetertraject op gang. Dit geeft positieve energie en levert ook echt een beter eindproduct op: een beter presterend gebouw met tevreden gebouwgebruikers. Door het tussentijds testen van installaties, komen bottle necks eerder boven tafel en zijn deze hierdoor gemakkelijker op te lossen. Met minder frustraties en klachten bij aannemers, leveranciers, installateurs en gebruikers tot gevolg. Een testdag is een hele positieve gebeurtenis, alle partijen leren er van en je werkt met elkaar aan verbeteringen. Lees ook de blog ‘Commissioning: Krijg waarvoor je hebt betaald’.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over het Foods Innovation Centre van Unilever. Klik hier voor meer informatie over commissioning. Wij zoeken nieuwe collega’s voor in ons team: bekijk de vacature.

onze vestigingen
Gouda

Bezoekadres
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Routebeschrijving

Amstelveen

Bezoekadres
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Routebeschrijving

Veenendaal

Bezoekadres
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Routebeschrijving

Rijssen

Bezoekadres
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Routebeschrijving

Eindhoven

Bezoekadres
Achtseweg Zuid 159R
6e verdieping
5651 GW Eindhoven

Routebeschrijving


contact

telefoon: 088 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl