sluiten

Belangstelling is groot voor bewonersavond over aardgasvrij wonen

7 juni 2019

Realiseren aardgasvrije buurten

Vorige week vond het eerste dorpsgesprek over aardgasvrij wonen plaats in MFC de Brinkhof in Wezep. DWA stond op het podium en verzorgde de presentatie over de Transitievisie Warmte. Ruim 140 bewoners uit Wezep, Hattemerbroek en ‘t Loo gingen met elkaar in gesprek over de mogelijkheden, kansen en aandachtspunten voor het realiseren van aardgasvrije buurten. De avond was een initiatief van de gemeente Oldebroek in samenwerking met duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam, Omnia Wonen, deltaWonen, Alliander en Energiecoöperatie Noord-Veluwe.

Dat er veel interesse is voor het onderwerp aardgasvrij wonen blijkt uit de grote belangstelling voor de avond. Wethouder Bob Bergkamp daagde in zijn speech aanwezigen uit om samen vooral te praten over de mogelijkheden van aardgasvrije buurten. Dat er veel mogelijk is blijkt uit het verhaal van woningeigenaar Theo de Bruijn uit de Benedenbuurt in Wageningen. Samen met bewoners is hij al enkele jaren actief met aardgasvrij wonen. Zijn inspirerende verhaal motiveerde de aanwezigen om met elkaar de regie te nemen in hun buurt.

Buurttafels in gesprek
Na de pauze vonden gesprekken plaats aan buurttafels geleid door inwoners uit de gemeente. Er werden veel ideeën en aandachtspunten aangedragen. Het uitwisselen van ervaringen leidde tot nieuwe inzichten over de mogelijkheden binnen de eigen buurt. Dat er geen eenduidige route is naar aardgasvrij wonen benadrukt het belang van samenwerking tussen buurtgenoten.

De gemeente Oldebroek werkt samen met de woningcorporaties, de energiecoöperatie, netbeheerder Alliander en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam aan een plan om inwoners te ondersteunen. Buurtbewoners die een eigen initiatief zijn gestart of willen starten kunnen dat aangeven bij Veluwe Duurzaam.

Dorpsgesprek in Oldebroek
Op 12 juni vindt er nog een dorpsgesprek plaats speciaal voor inwoners uit Oldebroek, Oosterwolde en Noordeinde in de Talter. Aanmelden hiervoor is niet nodig. Je vindt hier meer informatie over een aardgasvrij Oldebroek.

Our offices
Gouda

Visiting address
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Directions

Amstelveen

Visiting address
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Directions

Veenendaal

Visiting address
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Directions

Rijssen

Visiting address
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Directions

Eindhoven

Visiting address
Achtseweg Zuid 159R
6th floor
5651 GW Eindhoven

Directions


contact

phone: +31 88 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl