sluiten

Bezoek het Binnenklimaat Theater tijdens VSK

4 - 7 februari 2020

4 tot en met 7 februari in de Jaarbeurs in Utrecht

VSK is dé beurs is waar je in één bezoek op de hoogte bent van alle ontwikkelingen in de wereld van de installatiesector. VSK vindt plaats van 4 tot en met 7 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. In het Binnenklimaat Theater kunt u terecht voor een doorlopend programma rondom het thema ‘een gezond binnenklimaat’, waarbij de nadruk zal liggen op gezondheid, energie en standaardisatie. Als lid van de Expertgroep TVVL, verzorgt DWA diverse lezingen in het Binnenklimaat Theater.

Het Binnenklimaat theater heeft een bomvol programma met diverse inspirerende sprekers. Daarnaast worden keurmerken en nieuwe praktische tools gelanceerd voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. U vindt onze adviseurs op de volgende dagen en tijden:

Dinsdag 4 februari 2020, 15.30 – 16.00 uur: Commissioning, krijg waarvoor je hebt betaald! door Geert-Jan Hoogendoorn
Commissioning is een kwaliteitsbeheersingsproces voor het verifiëren, documenteren en vooral het borgen van de afgesproken prestaties van gebouwen en installaties. Het is namelijk belangrijk dat gebouwen en installaties de vooraf afgesproken en beoogde prestaties ook daadwerkelijk in de praktijk realiseren. De Dutch Building Commissioning Association (DBCxA) wil dat commissioning in Nederland geaccepteerd wordt als een efficiënte methode voor prestatieborging. Geert-Jan is namens DWA expertlid van de Dutch Building Commissioning Association (DBCxA).

Woensdag 5 februari 2020, 14.00 – 14.30 uur: VLA RVB-Bestekken Luchtbehandeling – de nieuwe standaard door Theo Klok
Branchevereniging VLA, adviesbureau DWA en het Rijksvastgoedbedrijf hebben de kennis over de prestatie van een goed functionerende binnenluchtinstallatie voor utiliteitsgebouwen verzameld, gebundeld én beschikbaar gesteld in handzame bestekdocumenten: Ontwerp- en realisatie luchtbehandelingssystemen en Onderhoud en beheer ventilatie. In deze bestekken zijn ervaring en leerpunten uit de ventilatiebranche samengevat om de basiskwaliteit van installaties te verhogen.

Donderdag 6 februari, 10.45 – 11.30 uur: Ventilatiekeur: onderhoudsprestatienorm voor ventilatie door Jaap Neeleman
Het binnenklimaat van woningen kan beter, voor zowel koop- als huurwoningen. De kwaliteit van binnenlucht is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Om die binnenluchtkwaliteit naar een hoger niveau te krijgen is het Ventilatiekeur ontwikkeld. Ventilatiekeur introduceert een onderhoudsmethode voor een betere kwaliteit van de binnenlucht. Adviesbureau DWA zal de prestatieborging in de praktijk gaan toetsen. Op de VSK wordt een nieuwe stap in de ontwikkeling van Ventilatiekeur onthuld: de erkenningsregeling ventilatieonderhoud wordt onderdeel van het keurmerk Ventilatiekeur!

Donderdag 6 februari, rondom 13.30 uur: Overhandiging bestekdocumenten ‘Ontwerp & Realisatie’ overhandigd worden aan het Rijksvastgoedbedrijf
Een goed ontworpen, geïnstalleerd en onderhouden klimaatinstallatie is essentieel voor de energie-efficiëntie, levensduur en de kwaliteit van het binnenklimaat. De binnenklimaatbestekken zijn een instrument om kwaliteitseisen te stellen aan installaties (op het gebied van koelen, verwarmen en ventileren) en daarnaast ook de levensduur van het apparaat of toestel te verlengen. In de Ontwerp & Realisatie bestekken komen ontwerpuitgangspunten én eenduidige ontwerpspecificaties samen in een nieuwe kwaliteitsstandaard. De klimaatbestekken zijn een initiatief van de FME brancheverenigingen NVKL (koeling), VLA (ventilatie) en de Nederlandse Verwarmingsindustrie. Adviesbureau DWA heeft de expertise van deze vooruitstrevende brancheverenigingen, het Rijksvastgoedbedrijf en haar eigen kennis verwerkt in deze kwaliteitsstandaarden. De bestekken op het Binnenklimaat Theater worden ‘symbolisch’ overhandigd door de voorzitters van de brancheverenigingen Erik van Heuveln (VLA), Mart Peeman (NVKL), Henk Sijbring (de Nederlandse Verwarmingsindustrie) en onze directeur en voorzitter TVVL Jaap Dijkgraaf aan Erik van ‘Hof, kennismanager Rijksvastgoedbedrijf. De bestekken zijn, begin maart,  beschikbaar voor alle professionals in de branche en worden gepubliceerd op www.binnenklimaatbestekken.nl .

Over het Binnenklimaat Theater

Het Binnenklimaat Theater is een initiatief van Platform Binnenklimaattechniek en haar partners, waaronder de VLA en TVVL. Als lid van Expertgroep TVVL draagt DWA bij aan de kennisdeling van dit evenement. Meld u hier aan voor de lezingen. Of kijk op de website voor meer informatie en het volledige programma van het Binnenklimaat Theater.

Our offices
Gouda

Visiting address
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Directions

Amstelveen

Visiting address
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Directions

Veenendaal

Visiting address
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Directions

Rijssen

Visiting address
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Directions

Eindhoven

Visiting address
Achtseweg Zuid 159R
6th floor
5651 GW Eindhoven

Directions


contact

phone: +31 88 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl