sluiten

DWA samen met Dura Vermeer en Heijmans betrokken bij EMA

8 maart 2018

Europees Medicijnagentschap gaat 900 medewerkers huisvesten

Het Rijksvastgoedbedrijf en Dura Vermeer hebben 8 maart het contract ondertekend voor de nieuwbouw van het Europees Medicijn Agentschap (EMA) in Amsterdam. Nu de contractondertekening door staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) een feit is, maakt Dura Vermeer bekend dat zij voor de realisatie van het Design, Build & Maintain-project met Heijmans een bouwcombinatie zal vormen. Voor Rijksvastgoedbedrijf blijft Dura Vermeer enig contracthouder. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van € 255 miljoen euro, inclusief een onderhoudsperiode van 20 jaar.

De nieuwbouw van het EMA verrijst aan de Domenico Scarlattilaan op de Zuidas, nabij station Amsterdam RAI. Het voorontwerp van Fokke van Dijk, architect bij het Rijksvastgoedbedrijf, betreft een 80 meter hoog gebouw met 19 verdiepingen. Het totaal vloeroppervlak is 39.000 m2 waarvan circa 27.500 m2 kantoor en 11.500 m2 vergader- en congresruimten. Het nieuwe EMA-gebouw biedt dadelijk huisvesting voor 900 medewerkers, afkomstig uit zo’n 30 landen.

De bouwcombinatie is verantwoordelijk voor de bouwkundige realisatie en installatietechnische voorzieningen inclusief een onderhoudsperiode van 20 jaar. Naast Heijmans werkt Dura Vermeer ook samen met MVSA Architects voor de verdere uitwerking van het voorontwerp, OKRA Landschapsarchitecten voor de daktuin en het terrein, Fokkema & Partners voor het interieurontwerp, Van Rossum voor de constructies, DWA voor het installatieadvies en DGMR voor de bouwfysica en (brand)veiligheid. Voor de installaties heeft Dura Vermeer SDR Elektrotechniek en Van Dorp Installaties in het team opgenomen.

Ronald Dielwart, lid Raad van Bestuur van Dura Vermeer: “We zijn zeer verheugd met de opdracht voor de bouw van het EMA. Met alle betrokkenen gaan we de ambities waarmaken van dit uitdagende project. We kijken uit naar de samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf en onze partners.”

De bouw van het nieuwe pand start in juni van dit jaar en moet medio november 2019 gereed zijn.

Het EMA is verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van nieuwe geneesmiddelen voor mensen en dieren die op de Europese markt worden toegelaten. Momenteel is het EMA gehuisvest in Londen, maar verlaat de stad door het voorgenomen vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Over Dura Vermeer
Met circa 1,2 miljard omzet en circa 2.600 medewerkers behoort Dura Vermeer tot de grootste bedrijven in de bouw. Dura Vermeer is actief in de marktsegmenten woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur. Onze activiteiten zijn vastgoedontwikkeling, ontwerp en realisatie, onderhoud en renovatie, service- en mutatie-onderhoud en advies en engineering. Dura Vermeer werkt aan haar ambitie om tot de top-3 van vernieuwende bouwbedrijven te behoren.

Lees meer op Nieuwbouw EMA Amsterdam

Our offices
Gouda

Visiting address
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Directions

Amstelveen

Visiting address
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Directions

Veenendaal

Visiting address
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Directions

Rijssen

Visiting address
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Directions

Eindhoven

Visiting address
Achtseweg Zuid 159R
6th floor
5651 GW Eindhoven

Directions


contact

phone: +31 88 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl