sluiten

EDGE levert Valley op aan RJB Group of Companies

17 november 2021

Vandaag maakt EDGE de oplevering bekend van het iconische, door MVRDV ontworpen mixed-use project Valley aan eigenaar RJB Group of Companies. EDGE is in 2017 met de ontwikkeling van dit 75.000 vierkante meter tellende gebouw begonnen met als doel om een nieuwe dynamiek te brengen naar de Amsterdamse Zuidas.

DWA drukt met trots haar stempel op dit project. Met ons installatieadvies hebben we bijgedragen aan een integraal ontwerp waarin gezondheid, duurzaamheid en kwaliteit optimaal tot hun recht komen. Adviseur Theo Klok: “Het gebouw is in omvang groot en complex. Met alle partijen hebben we de kwaliteit in relatie tot de complexiteit hoog weten te houden. Wij hebben het gebouw voorzien van hoogwaardige installaties en afwerkingen. Dat is duidelijk zichtbaar in hoe alle installaties aangebracht zijn, zonder concessies gedaan te hebben aan gezondheid en comfort. Wij gaan verder, want het komende jaar volgt DWA de klimaatinstallaties met monitoring en seizoensgebonden testen voor het optimaal inregelen en beheren van de installatie. Samen maken wij duurzaamheid werkend.”

Na een bouwtijd van meer dan vier jaar door aannemers G&S Bouw en Boele & van Eesteren is het gebouw klaar om kantoorgebruikers, nieuwe restaurants en bars, bewoners en bezoekers te verwelkomen. De eerste kantoorhuurders zullen op korte termijn starten met verhuizen. De verwachting is dat de bewoners de appartementen vanaf eind dit jaar zullen intrekken. De winkels, restaurants en de openbare binnentuin zullen in het eerste kwartaal van volgend jaar openen. De officiële opening van het gebouw staat gepland in het voorjaar van 2022.

Een nieuw icoon aan de Amsterdamse skyline
Valley markeert een keerpunt in de transformatie van de Amsterdamse Zuidas tot een bruisend en leefbaar stadsdeel. Ontworpen als stedelijke oase in samenwerking met de bekroonde architect Winy Maas (MVRDV) en de wereldberoemde landschapsarchitect Piet Oudolf, toont het project enerzijds de evolutie van het stadsleven en anderzijds hoe dichtbevolkte gebieden met hoogbouw toch menselijk en groen kunnen aanvoelen. Het gebouw zelf weerspiegelt het evenwicht tussen het stadse leven en de natuur. Natuurstenen terrassen lopen organisch tot aan de valleibodem, waardoor een architectonisch herkenningspunt ontstaat dat zowel ontzag inboezemt als gastvrij aanvoelt.

De Board van RJB Group of Companies meldt: “Als investeerder waren we al vroeg in het proces betrokken bij de ontwikkeling van Valley. Zo hebben we met een zwembad, luxe upgrade van de appartementen en een conciërge zeer hoge kwaliteit toegevoegd aan het programma. Na vier jaar zijn we zeer trots dat we Valley mogen toevoegen aan ons groeiende, diverse portfolio en dat we huurders welkom mogen heten om te wonen, werken en recreëren. We zijn zeer dankbaar naar onze adviseurs, het team van RJB, de architect, EDGE en iedereen van BCVA die dit mogelijk heeft gemaakt. We zijn ervan overtuigd dat we met de unieke horecaconcepten en culturele voorzieningen van Valley echt iets unieks toevoegen aan de Zuidas. We wensen ons team veel succes met het managen van dit juweel van een gebouw.”

Beeld: Infra Communicatie Bouwfotografie namens ©Marcel Steinbach

Coen van Oostrom, Founder & CEO van EDGE: “Ik ben er ongelooflijk trots op dat we met RJB Group of Companies, MVRDV en Piet Oudolf hebben samengewerkt aan de ontwikkeling van misschien wel het meest bijzondere mixed-use project van Nederland. Valley is meer dan uniek en ik hoop dat het anderen zal inspireren om onze manier wonen en werken opnieuw vorm te geven. Ik kijk er naar uit om Valley het komende jaar écht tot leven te zien komen.”

De drie torens van Valley zullen onderdak bieden aan woningen, kantoren, een ondergrondse parkeergarage, diverse winkels, horecagelegenheden en culturele voorzieningen. Tussen de drie torens ligt een openbare binnentuin, waarvan de hoogteverschillen via trappen over vijf verschillende niveaus met elkaar zijn verbonden. In totaal komen er 370 plantenbakken, verdeeld over 27 verdiepingen, met in totaal 1.787 m2 aan beplanting. Terwijl het groen talrijke milieuvoordelen biedt, bevestigen de hoge GPR-score (8), de negatieve EPC-score (-0,3) en het duurzaamheidscertificaat BREEAM Excellent dat EDGE met Valley een uiterst duurzame ontwikkeling in Amsterdam heeft gerealiseerd.

EDGE feliciteert RJB Group of Companies, hun adviseurs Hangos Real Estate, Van Gool Elburg en DLA Piper met deze prachtige acquisitie. Terugkijkend op een fantastische samenwerking wil EDGE ook zijn partners bedanken die aan deze omvangrijke ontwikkeling hebben meegewerkt. Bijzondere dank gaat uit naar MVRDV, Piet Oudolf, Deltavormgroup, Van Rossum Ingenieurs, INBO, DGMR, DWA, Loyens & Loeff, G&S Bouw, Boele & van Eesteren, Bosman Bedrijven en vele andere betrokkenen.

Zo hebben we dat aangepakt. Lees hier meer over.

Our offices
Gouda

Visiting address
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Directions

Amstelveen

Visiting address
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Directions

Veenendaal

Visiting address
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Directions

Rijssen

Visiting address
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Directions

Eindhoven

Visiting address
Achtseweg Zuid 159R
6th floor
5651 GW Eindhoven

Directions


contact

phone: +31 88 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl