sluiten

Eerste Triasboring van start!

10 mei 2017

Eerste Triasboring van start!

Op 6 november is de Triasboring van start gegaan! De boorkop werd op 3 november al ingewijd in aanwezigheid van onder andere deelnemende bedrijven, aandeelhouders en omwonenden. Directeur Marco van Soerland: “Zes jaar na de ondertekening van de intentieovereenkomst voor een geothermieproject op vier kilometer diepte, kunnen we eindelijk gaan boren. Het is een bijzondere dag voor o.a. alle betrokken telers, HVC, Capturam, Royal FloraHolland, de gemeente en het projectteam. Wij kijken allemaal natuurlijk uit naar de welltest in januari. En wat de uitkomst ook zal zijn: met dit project maken we grote stappen in de energietransitie in Zuid-Holland. Door de kennis die we opdoen over warmte in diepe aardlagen en door hier hoe dan ook een kwalitatief hoogwaardig geothermieproject neer te zetten.”

Het eerste gat

Op 6 november is het eerste gat geboord, in de olie- en gasindustrie ook wel ‘spud’ genoemd. Het betreft een gat van 125 meter diep op de plek waar in juni al de beschermlaag is geplaatst voor de watervoerende lagen. Nadat dit ‘ondiepe’ gat is geboord, volgt de eerste sectie van de diepe boring. De komende zeven tot negen dagen wordt een gat geboord van 1.298 meter diep en een diameter van circa 60 centimeter. Bij deze diameter is het zaak het boorgruis goed naar boven te krijgen. Elke tien meter wordt een monster genomen van de modder en het gruis dat naar boven komt. Aan de hand van deze monsters weet de boorcrew in welke aardlaag en op welke diepte de boorkop zich bevindt. Als de volledige diepte van sectie 1 bereikt is, wordt de pijp ingebracht en wordt cement geperst tussen het boorgat en de pijp om het gat te verstevigen. Lees meer (bron: Trias Westland).

Rol DWA

DWA verzorgt voor het project het subsidiemanagement. De benutting van diverse subsidieregelingen heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de financierbaarheid van het project.

Our offices
Gouda

Visiting address
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Directions

Amstelveen

Visiting address
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Directions

Veenendaal

Visiting address
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Directions

Rijssen

Visiting address
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Directions

Eindhoven

Visiting address
Achtseweg Zuid 159R
6th floor
5651 GW Eindhoven

Directions


contact

phone: +31 88 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl