sluiten

Feestelijke start bouw DENISE

25 mei 2018

Renovatie monumentaal schoolgebouw

Op maandag 28 mei vindt de start van de bouw van DENISE plaats. DE Nieuwe Internationale School Esprit aan de Piet Mondriaanstraat 14 in Amsterdam wordt volledig gerenoveerd. DENISE is een school voor internationaal onderwijs voor leerlingen tussen de 4 en 18 jaar. Het gebouw wordt geschikt gemaakt voor de huisvesting van 900 leerlingen, verdeeld over primair onderwijs (325 leerlingen) en voortgezet onderwijs (575 leerlingen). De totale omvang van het gebouw is circa 8.800 m² bvo, inclusief twee gymzalen.

Het gebouw dateert uit 1959 en wordt gerenoveerd tot modern schoolgebouw dat voldoet aan alle hedendaagse eisen van onderwijshuisvesting. DWA is verantwoordelijk voor de advisering op het gebied van bouwfysica en brandveiligheid.

Theater

Drama vormt een belangrijk onderdeel van het lesprogramma van zowel het primair als het voortgezet onderwijs van DENISE. Het theater is en blijft dan ook het kloppend hart van de school. Het huidige balkon wordt omgebouwd tot muzieklokaal en er wordt een nieuwe balkon in gehangen dat zich rond het theater vormt.  Op de verschillende verdiepingen rondom de trap komen studie- en ontmoetingsplekken voor leerlingen, deze ontmoetingsplekken dienen tevens als pauzeplekken.

Natuurlijke toevoer van frisse lucht

Het gebouw krijgt een nieuw klimaatsysteem. Dit systeem gaat uit van natuurlijke toevoer van zuurstof, via de gevel en mechanisch afvoer. Dit gebeurt op basis van CO2-detectie waardoor de installatie efficiënt voor voldoende frisse lucht zorgt maar toch energiezuinig is.

Voor een verdere verbetering van het binnenklimaat worden de bestaande kozijnen op de verdiepingen vervangen door nieuwe houten kozijnen met isolatieglas. Dit beperkt tevens het energieverbruik.

Artist impression: Paul de Ruiter Architects

Our offices
Gouda

Visiting address
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Directions

Amstelveen

Visiting address
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Directions

Veenendaal

Visiting address
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Directions

Rijssen

Visiting address
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Directions

Eindhoven

Visiting address
Achtseweg Zuid 159R
6th floor
5651 GW Eindhoven

Directions


contact

phone: +31 88 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl