sluiten

Inspiratiemiddag voor ondernemers in de regio Gouda en Alphen

23 mei 2024

Energiekosten besparen en verduurzamen voor een duurzame toekomst

Speciaal voor ondernemers in de regio Gouda en Alphen organiseren Unica en DWA in samenwerking met INTO business een inspiratiemiddag op het gebied van verduurzaming op donderdag 23 mei. We geven inzicht in hoe je als ondernemer energiekosten kunt besparen en zo kunt bijdragen aan een duurzame toekomst. De middag staat onder leiding van Jaap Dijkgraaf, algemeen directeur van DWA. Ook wethouder Michiel Bunnik van de gemeente Gouda sluit aan en deelt zijn visie op verduurzaming.

Centraal tijdens dit evenement:

 • Praktische tips en strategieën voor het verduurzamen van uw vastgoed.
 • Inzicht in duurzame technologieën en innovaties die uw bedrijf kunnen transformeren.
 • Netwerkmogelijkheden met gelijkgestemde ondernemers en experts

Op het podium tijdens de inspiratiemiddag: sprekers en presentaties

 • De S-curve: inzicht met effect: je wilt verduurzamen met verstandige keuzes. Wel een flinke ambitie, maar geen onrendabele businesscase. De S-curve geeft inzicht in de effectiviteit van maatregelen en zo grip op de ‘sweet spot’ van uw vastgoedverduurzaming. Duurzaamheidsadviseur Rik Altena van adviesbureau DWA legt de methode uit aan de hand van praktische voorbeelden.
 • Van label G naar A++: gastheer Marcel van Liere, vestigingsdirecteur Unica renoveerde het 50 jaar oude pand met energielabel G in Bodegraven met oogstrelend en duurzaam resultaat naar energielabel A++. Samen met zijn Lead Engineer W-installaties Arie Kraaijeveld delen zij hun aanpak en afwegingen met als resultaat een fantastisch duurzaam pand waar werkgeluk centraal staat.
 • Gouda Refractories: van het aardgas af: een industrieel bedrijf dat voor haar bedrijfsvoering draait op gas om temperaturen van 1.400 – 1.700 °C te bereiken in een volcontinue proces. Welke realistische alternatieven zijn er voor gas om de CO2-uitstoot te reduceren binnen het perspectief van een concurrentieveld binnen en buiten de EU? Marcus Schuchmann, Managing Director van Gouda Refractories neemt u mee in de duurzame alternatieven.
 • Het nieuwe pand: duurzame investering voor ons familiebedrijf: Edward Piguillet is samen met zijn broer Geoffrey eigenaar van Piguillet Groep, een familiebedrijf gespecialiseerd in de verduurzaming van klimaatinstallaties. Door de groei van het bedrijf was nieuwbouw onvermijdelijk en was er de wens voor een duurzaam pand dat geschikt is voor de toekomstige generaties. Het resultaat is een slimme en duurzame showcase waar werken zeer aangenaam is.

Praktische informatie en aanmelden

 • Datum: 23 mei 2024
 • Tijd: inloop 15.45, start om 16.15u. Vanaf 18.45 start de netwerkborrel, rond 19.30 uur ronden we af.
 • Locatie: Unica Bodegraven, Beneluxweg 2, 2411 NG Bodegraven. Er is voldoende parkeergelegenheid.
 • Download hier de uitnodiging als PDF-document om te delen met anderen.

Aanmelden kan eenvoudig via een e-mail naar werner@intobusiness.nu.

Dit evenement is een initiatief van:

Our offices
Gouda

Visiting address
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Directions

Amstelveen

Visiting address
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Directions

Veenendaal

Visiting address
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Directions

Rijssen

Visiting address
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Directions

Eindhoven

Visiting address
Achtseweg Zuid 159R
6th floor
5651 GW Eindhoven

Directions


contact

phone: +31 88 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl