sluiten

Mee-ondernemen en regie voeren bij duurzame gebiedsontwikkeling Alphen aan den Rijn

19 april 2018

Hoge duurzaamheidsambities

Bemog ontwikkelt een aantal woningbouwprojecten met hoge duurzaamheidsambities. DWA vulde bij de selectiefase de duurzaamheidsparagraaf in en is nu betrokken bij de uitwerking in het ontwerp.

Klop-locatie Alphen aan den Rijn

Een van de projecten is de realisatie van 76 woningen in Alphen aan den Rijn. Naast 40 appartementen worden er 20 waterwoningen en 16 villa’s gerealiseerd. Voor de invulling van de duurzaamheidsambitie is uitgegaan van de GPR. De vijf thema’s van de GPR hebben we samen met het bouwteam vertaald naar concrete maatregelen. Het thema energie scoorde daarbij gemiddeld een 9,8!

Grafiek GPR

Exploitatiemodel

Naast het duurzaamheidsmanagement ontwikkelt DWA een exploitatiemodel voor de duurzame energieproductie in het project. Zowel de warmtepompen als de zonnepanelen worden apart van de ontwikkelopgave gefinancierd door een marktpartij. Deze partij is voor langere termijn (15 jaar) verantwoordelijk voor het goed functioneren van de warmtepompen en de zonnepanelen. De toekomstige woningeigenaren betalen hiervoor een vaste marktconforme vergoeding.

Unieke samenwerking

Bij deze unieke samenwerking zetten wij onze kennis in op een manier die verder gaat dan bij een traditionele adviesrol. We voeren regie over het daadwerkelijk realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen en geven invulling aan het gezamenlijk ondernemen.

contact

Wilt u meer weten over deze duurzame gebiedsontwikkeling? Neem dan contact op met Lambert den Dekker
e-mail: dekker@dwa.nl
telefoon: 06 – 517 448 02

Our offices
Gouda

Visiting address
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Directions

Amstelveen

Visiting address
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Directions

Veenendaal

Visiting address
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Directions

Rijssen

Visiting address
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Directions

Eindhoven

Visiting address
Achtseweg Zuid 159R
6th floor
5651 GW Eindhoven

Directions


contact

phone: +31 88 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl