sluiten

Officiële opening Zwemcentrum Rotterdam

23 februari 2018

Eerste Rotterdamse zwembad met vijftigmeterbad

Op 23 februari is Zwemcentrum Rotterdam geopend. De openingshandeling is het binnenhalen van het eerste record, namelijk de finish van de 48-uurs marathon. Vervolgens wordt afgetrapt met een dubbel record; met zo veel mogelijk kinderen tegelijk “bommetje springen” en “watertrappelen”.

Het sportgebouw, een ontwerp van architectenbureau Kraaijvanger, betreft een nieuw topsportbad met zowel een tienbaans, een vijftigmeterwedstrijdbad en een vijfentwintigmeterbad. Daarnaast worden in het gebouw kantoorfuncties (onder andere deelgemeentekantoor Zuid), horecafuncties en retail gehuisvest. Bijzonder is dat het nieuwe zwembad is ingepast in het huidige deelgemeentekantoor.

DWA verzorgde het werktuigbouwkundig en elektrotechnisch ontwerp en het ontwerp van de waterbehandelingsinstallaties van het nieuwe multifunctionele gebouw. Ook was DWA betrokken bij de toets van het detailontwerp in de uitvoeringsfase. De klimaatinstallaties van het bestaande gebouw, waarvan de gevels grotendeels monumentaal zijn, zijn volledig vernieuwd.

Het gebied rondom Zuidplein en Ahoy ondergaat een grootschalige vernieuwing. DWA is als installatieadviseur behalve bij het zwembadcentrum ook betrokken bij het Kunstenpand aan het nieuwe Plein op Zuid met bibliotheek en theater. Verder zijn we betrokken bij het gebiedsbrede duurzaamheidsvraagstuk.

Our offices
Gouda

Visiting address
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Directions

Amstelveen

Visiting address
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Directions

Veenendaal

Visiting address
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Directions

Rijssen

Visiting address
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Directions

Eindhoven

Visiting address
Achtseweg Zuid 159R
6th floor
5651 GW Eindhoven

Directions


contact

phone: +31 88 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl