sluiten

Ondersteuning DWA in procesbegeleiding VNG

27 juli 2017

Verduurzaming van de particuliere woningvoorraad

Als koploperprogramma bovenop de regionale aanpakken is eind 2016 het programma ‘Innovatie Aanpakken’ gestart. Dit programma versnelt de verduurzaming van de particuliere woningvoorraad. Gemeenten dienen samen met lokale ondernemers en energiecoöperaties een aanvraag in voor een bijdrage oplopend tot een kwart miljoen euro. De regeling is gericht op allianties met innovatieve ideeën om woningeigenaren te stimuleren hun woning naar energieneutraal te renoveren. Een onafhankelijke beoordelingscommissie toetst de aanvragen en controleert de voortgang van de aanpakken.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) coördineert het programma in samenwerking met Bouwend Nederland, in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De ondersteuning aan de 51 Innovatieve Aanpakken bestaat uit onder andere bijeenkomsten, een digitaal platform en aanpakgerichte individuele ondersteuning door experts.

Martijn Spaan heeft, namens DWA, de VNG ondersteund in de procesvoortgang ter vervanging van de projectleider bij de VNG. Belangrijk was het om in korte tijd diverse zaken op te pakken onder de noemer projectmanagement: planning, financiële verantwoording, relatiebeheer en communicatieactiviteiten. Met de detachering van Martijn vulde de VNG ‘een gat’ dat viel tijdens het zwangerschapsverlof van een collega in een klein team dat grotendeels zelfsturend is.

Hier ligt ook de kracht van Martijn: “Ik hou er van om opdrachtgevers in korte tijd te leren kennen, de juiste wegen te verkennen en vervolgens een routekaart uit te tekenen. Op het kantoor in Den Haag leverde ik (drie dagen per week) een essentiële bijdrage aan de continuïteit van het programma. Hier ligt mijn talent: snel inwerken, grote lijnen ontdekken en samen in een team het front bewaken. Waarbij ik zo nu en dan de hulp inschakelde van mijn 110 collega’s.”

Our offices
Gouda

Visiting address
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Directions

Amstelveen

Visiting address
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Directions

Veenendaal

Visiting address
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Directions

Rijssen

Visiting address
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Directions

Eindhoven

Visiting address
Achtseweg Zuid 159R
6th floor
5651 GW Eindhoven

Directions


contact

phone: +31 88 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl