sluiten

Samenwerking ketenpartners zorgt voor verduurzamen 406 woningen in Rotterdam

13 maart 2024

Woningcorporatie Havensteder en ketenpartner Heembouw Wonen slaan de handen ineen om 406 woningen en 2 commerciële ruimten in het Rottekwartier in Rotterdam te verduurzamen. De focus ligt op het creëren van aardgasvrije, energiezuinige en toekomstbestendige woningen. DWA ondersteunde beide partijen naar een passende set van verduurzamingsmaatregelen.  

Marc Steiger, duurzaamheidsadviseur bij DWA: “Havensteder heeft hoge ambities voor de verduurzaming van hun woningportefeuille. We hebben voor dit woningcomplex verschillende technische pakketten met Heembouw Wonen afgewogen op technische en financiële haalbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan isolatiemaatregelen, het ventilatiesysteem en warmtapwateropwekking. Dat leidde tot een optimale balans om voor alle woningen minimaal twee labelstappen te maken.” 

Woningen klaar voor de toekomst

In nauwe samenwerking met de klankbordgroep van het Rottekwartier is een intensief traject doorlopen om te komen tot een mooi gedragen plan. Met de verduurzaming van de woningen ervaren de bewoners straks meer comfort in huis. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het isoleren van het dak en de kruipruimte en het aanbrengen van CO2-gestuurde mechanische ventilatie. In het kader van de noodzakelijke energietransitie worden de installaties aangepast om de woningen aardgasvrij te maken. Van collectieve stadsverwarming gaan de woningen over op een individuele afleverset.

Impressie Rotterkade entree

Naast het verduurzamen van de woningen, zijn er onderhoudswerkzaamheden. Zoals het herstel van de gevels, vervanging van het hout van de balkons en galerijhekken en vernieuwing van de badkamer, keuken en toilet waar dat nodig is. Dit alles zorgt ervoor dat de woningen klaar zijn voor de toekomst. Heembouw Architecten maakte het ontwerp voor dit project met het thema ‘Licht, zicht, dicht’, waarbij de nadruk ligt op het vergroten van het gevoel van geborgenheid.  

Lees meer over het project op de website van Heembouw 

Bron afbeelding: Ardito Fotografie

Our offices
Gouda

Visiting address
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Directions

Amstelveen

Visiting address
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Directions

Veenendaal

Visiting address
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Directions

Rijssen

Visiting address
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Directions

Eindhoven

Visiting address
Achtseweg Zuid 159R
6th floor
5651 GW Eindhoven

Directions


contact

phone: +31 88 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl