sluiten

Start bouw Stadskwartier Palenstein

12 juli 2019

Op 12 juli is officieel gestart met de bouw van Stadskwartier Palenstein. Dit nieuwe woon- en winkelcentrum wordt gerealiseerd door De Goede Woning. Het project bestaat uit 46 vrije sector huurwoningen, 109 sociale huurappartementen, twee supermarkten en een aantal kleinere winkels. Alle ondernemers van winkelcentrum Croesinckplein gaan mee naar het nieuwe, aardgasvrije Stadskwartier.

Het complex is een ontwerp van LEVS architecten uit Amsterdam. DWA is betrokken als installatieadviseur.

Palenstein moet vooral een gezinsvriendelijke stadswijk worden, een groen en levendig gebied, voor huidige en toekomstige bewoners. In de nieuwe opzet is meer ruimte voor laagbouw, maar ook een grotere mix van verschillende woningtypes.

Hoewel het eerste ontwerp nog uitging van gasaansluitingen en HR-ketels, is in 2018 het besluit genomen om geen gas meer te gebruiken. Door DWA is een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar de technische mogelijkheden voor energieopslag met individuele warmtepompen. Dit heeft geresulteerd in een herontwerp van de installatie, waarbij uitgegaan wordt van bodemlussen en individuele warmtepompen.

Our offices
Gouda

Visiting address
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Directions

Amstelveen

Visiting address
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Directions

Veenendaal

Visiting address
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Directions

Rijssen

Visiting address
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Directions

Eindhoven

Visiting address
Achtseweg Zuid 159R
6th floor
5651 GW Eindhoven

Directions


contact

phone: +31 88 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl