sluiten

Team DAAD wint selectie HEINEKEN

14 april 2020

Nieuwe werkomgeving voor HEINEKEN

BLOC start de herontwikkeling van het HEINEKEN-kantoor in Zoeterwoude, in samenwerking met Vakwerk en DAAD (met de D van DWA).

HEINEKEN start met de herontwikkeling van haar kantoor in Zoeterwoude. Het bedrijf heeft als doel het gebouw te transformeren in een groene, gezonde en inspirerende omgeving die aan alle hedendaagse eisen van comfort en duurzaamheid voldoet. Als onderdeel van deze ontwikkeling onderzoekt HEINEKEN of andere functionaliteiten (zoals co-working en een academy) in het gebouw een plek kunnen krijgen. Ook verkent ze of het gebouw kan worden gedeeld met andere ambitieuze partijen.

Comfort en duurzaamheid

Halverwege 2020 zal het HEINEKEN-kantoor in Zoeterwoude zo’n 400 werknemers huisvesten, gericht op internationale en lokale bedrijfsactiviteiten. Het huidige gebouw voldoet niet langer aan de standaarden met betrekking tot comfort en duurzaamheid. Daarom heeft HEINEKEN ervoor gekozen een nieuwe werkomgeving te creëren. Niet door een nieuw kantoor neer te zetten, maar door het bestaande gebouw duurzaam te herontwikkelen.

Het gebouw heeft veel extra ruimte over. Dit biedt de gelegenheid om te onderzoeken of de omgeving kan worden gedeeld met andere spraakmakende, ambitieuze bedrijven. De bijzondere locatie – naast de grootste brouwerij van Europa en HEINEKEN’s eigen R&D-centrum én aan de rand van het Groene Hart – lijkt de ideale plek te zijn voor het samenkomen van meerdere werelden. BLOC onderzoekt de haalbaarheid van de ‘campus’, waarin zich co-working, een incubator, een academy, evenementenfunctionaliteiten en horecavoorzieningen bevinden.

Slimme mobiliteit

Als onderdeel van de plannen wordt er nagedacht over de realisatie van een slimme mobiliteitsvoorziening waar diverse vormen van openbaar vervoer en deelmobiliteit worden gecombineerd. Met lokale en regionale overheden wordt verkend of dit ook van dienst kan zijn voor andere lokale bedrijven en inwoners.

BLOC leidt de ontwikkeling van het nieuwe kantoor en wordt daarin ondersteund door Vakwerk architecten en het consortium ‘DAAD’: DWA, Aronsohn en DGMR.

HEINEKEN herontwikkeling

contact

Wilt u meer weten over dit mooie project? Neem dan contact op met:
Arie Huisman
e-mail: huisman@dwa.nl
telefoon: 06 – 129 978 62

Our offices
Gouda

Visiting address
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Directions

Amstelveen

Visiting address
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Directions

Veenendaal

Visiting address
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Directions

Rijssen

Visiting address
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Directions

Eindhoven

Visiting address
Achtseweg Zuid 159R
6th floor
5651 GW Eindhoven

Directions


contact

phone: +31 88 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl