Een thuis voor verstandelijk en meervoudig beperkte kinderen en jongvolwassenen

Jemima biedt een thuis voor verstandelijk of meervoudig beperkte Arabische kinderen en jongvolwassenen. House Jemima ligt in het dorpje Beit Jala, op een heuvel tussen Jeruzalem en Bethlehem. Al vele jaren zijn DWA en BlueTerra Energy Experts, beide onderdeel van Futaro Group, persoonlijk betrokken bij het mooie werk en helpen wij met (technisch) advies om het comfort en kwaliteit van leven voor deze kinderen te verbeteren.

Vele kinderen staan op de wachtlijst voor een plekje in House Jemima. Daarom sparen wij met hen mee voor (medische) faciliteiten, zodat er een nieuwe groep kan starten. Dit jaar doneren wij voor elk ingevuld klanttevredenheidsformulier €25,- aan House Jemima. Wilt u ook een bijdrage leveren? Dat kan door elk gewenst bedrag over te maken via onderstaande QR-code. Uiteraard houden wij u op de hoogte via onze website en social mediakanalen!

Over House Jemima

Naast een thuis voor verstandelijk of meervoudig gehandicapte kinderen, biedt Jemima dagbesteding voor de bewoners van de woongroepen en voor nog thuiswonende kinderen. Ook biedt Jemima  ondersteuning voor kinderen met ernstig meervoudige beperkingen en voor hun families. Regelmatig is er technische kennis nodig, om het wooncomfort van de kinderen te verbeteren. Zo was de centrale verwarming kapot en werd er met elektrische kachels gewerkt. Gevaarlijk, want de kinderen kunnen zich eenvoudig branden. Daarnaast kan het energiezuiniger en duurzamer: deze vraag past prima bij de kennis die DWA en BlueTerra in huis heeft.

Collega’s Theo Klok (DWA) en Egbert Klop (BlueTerra) brachten in september weer een bezoek aan Jemima House. Met de hulp van collega’s hebben zij de technische oplossing voor de verwarming van beide gebouwen voorbereid. Naar verwachting kunnen deze plannen komend jaar gerealiseerd worden door lokale partijen. Theo Klok: “Het was goed om in Beit Jala te zijn. Niet alleen om de randvoorwaarden van het ontwerp te controleren, maar ook zien we dat ons werk toegevoegde waarde heeft. De drive voor duurzaamheid die wij hebben, heb ik daar terug gezien in de drive voor zorg en persoonlijke ontwikkeling van mensen met een beperking. Daar absoluut geen vanzelfsprekendheid!”

Meer weten over House Jemima? Breng een bezoekje aan de website. House Jemima is een van de projecten die wij sponsoren. Kijk op onze MVO-pagina op de website voor onze overige sponsorprojecten en MVO-beleid.