Alle activiteiten en medewerkers gehuisvest op één locatie

Sanofi, een wereldwijde leider op het gebied van gezondheidszorg, heeft in Nederland al zijn activiteiten en medewerkers gehuisvest op één locatie in Amsterdam. Per november hebben circa 500 medewerkers van Sanofi Nederland en het Europese hoofdkantoor van Sanofi Genzyme hun intrek genomen in het Amsterdam Health & Technology Center (AHTC).

De keuze voor het AHTC is gemaakt vanwege het creatieve en internationale karakter van Amsterdam. Dit sluit naadloos aan bij Sanofi als internationale ontwikkelaar van nieuwe geneesmiddelen en vaccins. Het AHTC ligt tegenover het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam-Zuidoost.

Betrokken architect voor de herinrichting was Fokkema & Partners Architecten. DWA was verantwoordelijk voor het installatieadvies en bouwfysica, vanaf eerste initiatief tot en met oplevering. Wij hebben in het voortraject Sanofi ondersteund in het zoeken naar een geschikte locatie: verschillende locaties zijn beoordeeld vanuit de technische wensen en ons advies hierin heeft geholpen bij de keuze voor het AHTC.

Bijzonder is dat het ondanks de verhitte markt is gelukt om het project binnen korte doorlooptijd te realiseren.