In opdracht van de Nederlandse regering laat het Rijksvastgoedbedrijf de nieuwe huisvesting van het Europees Medicijn Agentschap (EMA) bouwen. Het EMA-gebouw wordt gebouwd door de Bouwcombinatie EMA, die door Dura Vermeer, de contractpartner van het Rijksvastgoedbedrijf, is opgericht samen met Heijmans. DWA is betrokken als installatieadviseur.

De nieuwbouw van het EMA verrijst aan de Domenico Scarlattilaan op de Zuidas, nabij station Amsterdam RAI. Het voorontwerp van Fokke van Dijk, architect bij het Rijksvastgoedbedrijf, betreft een 80 meter hoog gebouw met 19 verdiepingen. Het totaal vloeroppervlak is 39.000 m2 waarvan circa 27.500 m2 kantoor en 11.500 m2 vergader- en congresruimten. Het nieuwe EMA-gebouw biedt dadelijk huisvesting voor 900 medewerkers, afkomstig uit zo’n 30 landen.

De bouwcombinatie is verantwoordelijk voor de bouwkundige realisatie en installatietechnische voorzieningen inclusief een onderhoudsperiode van 20 jaar.

De bouw van het nieuwe pand moet medio november 2019 gereed zijn. Het EMA is verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van nieuwe geneesmiddelen voor mensen en dieren die op de Europese markt worden toegelaten. Momenteel is het EMA gehuisvest in Londen, maar verlaat de stad door het voorgenomen vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Lees meer op Nieuwbouw EMA Amsterdam