Nieuwbouw Zwembad De Fluit Leidschendam

Met de bouw van het nieuwe zwembad De Fluit biedt de gemeente haar inwoners een prachtige locatie aan om te sporten en te bewegen, in het hart van Leidschendam. DWA was verantwoordelijk voor het ontwerp/conceptontwikkeling van de installaties (werktuigbouwkundige, elektrotechnische en waterbehandeling), integratie van de duurzame maatregelen in het ontwerp en commissioning tijdens de ontwerpfase.

Het sportcomplex (omvang circa 7.000 m²) is ontworpen door Wehrung architecten en bevat een 6-baans 25 meter wedstrijdbad, een doelgroepenbad (10 x 20m) en een recreatief gedeelte met peuter- en kleuterbaden binnen en een waterspeelplaats buiten. Zowel het wedstrijdbad als het doelgroepenbad wordt voorzien van een beweegbare bodem.

Duurzame oplossingen

Bij de nieuwbouw is veel aandacht voor duurzame maatregelen, zoals hoge isolatiewaarden en innovatieve installaties met een hoog rendement om energie te besparen. In het grootste deel van de energievraag wordt door het zwembad zelf voorzien door middel van een biomassaketel (houtgestookt).

Innovatieve aanbesteding

Het zwembad is op een innovatieve manier aanbesteed. Gemeente Leidschendam-Voorburg en BAM tekenden een Design, Build & Maintain-contract. BAM is niet alleen verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe zwembad, maar ook voor het onderhoud de komende 30 jaar. Het ontwerp is volledig uitgewerkt in BIM.

  • zwembad De Fluit