Waar wonen, werken, ontmoeten, kennisdelen en netwerken samenkomen

Het Noordgebouw wordt vanaf 2018 dé plek waar wonen, werken, ontmoeten, kennisdelen en netwerken samenkomen; een ‘Urban Hub’. Het concept past bij de toenemende behoefte om vernieuwend te werken én te wonen. Met ‘U24 – the Third Place’ zorgt het Noordgebouw voor de verbinding tussen privé en werk, en voor een ontmoetingsplek voor de nieuwe generatie kenniswerkers. DWA is betrokken als adviseur installaties.

Het gebouw wordt gerealiseerd op het drukste plekje van Utrecht, tegen het nieuwe Centraal Station aan. Op het gebied van duurzaamheid worden onder andere lucht-water warmtepompen toegepast, het gebouw wordt volledig voorzien van ledverlichting, zo’n 700 pv-panelen zorgen voor de elektriciteitslevering en het gebouw wordt aangesloten op stadsverwarming. Binnen in het gebouw is er een groen ecosysteem, groene wanden en dakterrassen.

Het gebouw omvat:
Hotel: ca. 9.000 m2 met 170 kamers, restaurant, bar en wellness
Kantoor: ca. 9.000 m2 (met vergaderfaciliteiten)
Wonen: 14 appartementen
Retail op maaiveld: ca. 3.000 m2

De totale oppervlakte van het gebouw is circa 23.000 m2 bvo.

Het gebouw, een ontwerp van MONK architecten, wordt ontwikkeld door ontwikkelcombinatie Noordgebouw Utrecht vof (Dura Vermeer Vastgoed en Vorm ontwikkeling). De bouw is begin 2017 gestart, naar verwachting wordt het gebouw in 2018 opgeleverd.

Afbeeldingen: CU2030