Waar wonen, werken, ontmoeten, kennisdelen en netwerken samenkomen

Het Noordgebouw is dé plek waar wonen, werken, ontmoeten, kennisdelen en netwerken samenkomen; een ‘Urban Hub’. Het concept past bij de toenemende behoefte om vernieuwend te werken én te wonen. Met ‘U24 – the Third Place’ zorgt het Noordgebouw voor de verbinding tussen privé en werk, en voor een ontmoetingsplek voor de nieuwe generatie kenniswerkers. DWA is betrokken als adviseur installaties.

Het gebouw is gerealiseerd op het drukste plekje van Utrecht, tegen het nieuwe Centraal Station aan. Op het gebied van duurzaamheid zijn onder andere lucht-water warmtepompen toegepast, het gebouw is volledig voorzien van ledverlichting, zo’n 700 pv-panelen zorgen voor de elektriciteitslevering en het gebouw wordt aangesloten op stadsverwarming. Binnen in het gebouw is er een groen ecosysteem, groene wanden en dakterrassen.

Het gebouw omvat:
Hotel: ca. 9.000 m2 met 170 kamers, restaurant, bar en wellness
Kantoor: ca. 9.000 m2 (met vergaderfaciliteiten)
Wonen: 14 appartementen
Retail op maaiveld: ca. 3.000 m2

De totale oppervlakte van het gebouw is circa 23.000 m2 bvo.

Het gebouw, een ontwerp van MONK architecten, is ontwikkeld door ontwikkelcombinatie Noordgebouw Utrecht vof (Dura Vermeer Vastgoed en Vorm ontwikkeling). De bouw is begin 2017 gestart, het gebouw is in 2018 opgeleverd.

Afbeeldingen: CU2030