Gezond, duurzaam en flexibel bouwen

Op de hoek van de Parnassusweg en de Gustav Mahlerlaan is een elegant en tijdloos kantoorgebouw verrezen. Het gebouw biedt state of the art kantoorruimte aan bedrijven die op zoek zijn naar een karakteristieke omgeving op de Amsterdamse Zuidas.

NoMA House (circa 16.500 m2 BVO) is een ontwikkeling van Maarsen Groep en Beheer Brouwershoff. Architectenbureau Dam en Partners tekende voor het ontwerp, DWA is betrokken als installatieadviseur en BREEAM-expert, ook doen wij de commissioning. Door de centrale ligging vormt NoMA House een fraai, nieuw herkenningspunt in het centrumgebied van Zuidas.

BREEAM-Outstanding

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij de ontwikkeling van het gebouw. Inmiddels is het BREEAM-NL Outstanding ontwerpcertificaat verkregen. NoMA House wordt duurzaam verwarmd vanuit het warmtenet in Amsterdam. De daken worden maximaal benut door PV-cellen voor de opwekking van duurzame elektriciteit. LED-verlichting, aanwezigheidsdetectie en daglichtsturing zorgen voor verdere reductie van het energieverbruik.

Niet alleen tijdens het ontwerp en de realisatie van NoMA House wordt actief gestuurd op een duurzaam gebouw, maar ook in de exploitatiefase. Zo worden na ingebruikname de prestaties van gebouwgebonden installaties en de kwaliteit van het binnenklimaat continu gemonitord en geoptimaliseerd.

Gezond gebouw met hoogwaardig comfort

NoMA House maakt zo veel mogelijk gebruik van natuurlijk licht en verse lucht in het gebouw. Dit maakt het een gezond gebouw met een hoogwaardig comfort (klimaatklasse A). Emissie van schadelijke stoffen wordt actief voorkomen door de juiste keuzes van materialen in en aan het gebouw.

Door de hoge mate van flexibiliteit kunnen nieuwe indelingsconcepten in de toekomst gemakkelijk worden gerealiseerd.

Zie ook www.noma-house.nl

  • NoMa House