Compact woongebouw met 111 huurappartementen

Square is een compact woongebouw met 111 huurappartementen in het middensegment. Met een restaurant en jonge bewoners vormt het gebouw sinds 2016 een levendig middelpunt van Kop Zuidas, de nieuwe buurt tussen Rivierenbuurt, RAI en Amstelpark. In opdracht van Wonam B.V. verzorgde DWA het bouwfysica– en installatieadvies, inclusief haalbaarheidsonderzoek duurzaam wonen, voorlopig en definitief ontwerp, contractbegeleiding uitbesteding realisatie en exploitatie duurzame energievoorziening en uitvoeringsbegeleiding.

Het gebouw, een ontwerp van LEVS architecten, is een volume van vijf tot acht verdiepingen rondom een groen binnenhof. De vrije verdiepingshoogte van drie meter geven het gebouw een robuuste, monumentale uitstraling. In totaal gaat het om 7.000 m² BVO: 111 2- en 3-kamerwoningen, 520 m² horeca op begane grond, collectief binnengebied en een fietsen- en bergingenkelder.

Het interieur van de appartementen is, in de traditie van de vooroorlogse woningbouw, verzorgd en hoogwaardig. Alle appartementen hebben ingebouwde kasten, een volledige keuken en een luxe badkamer.

Door een combinatie van een biomassaketel (houtpellets) en gaspiekketels en een compacte, goed geïsoleerde bouwvorm haalt Square een EPC van 0,12. De eigen centrale duurzame energievoorziening is apart aanbesteed, waarbij zowel realisatie als beheer en onderhoud onderdeel is van het contract. Bijzonder is dat de prestaties op het gebied van duurzaamheid, energieprestaties, kwaliteit en leveringszekerheid in het contract zijn vastgelegd.