Duurzaam R&D centrum op het Science Park Utrecht

Genmab heeft een nieuw Research and Development Center op het Utrecht Science Park. De nieuwe onderzoeks- en ontwikkelfaciliteit bestaat uit kantoren, laboratoria en faciliterende ruimtes zoals een science café, plaza en auditorium. DWA is betrokken als adviseur installaties en BREEAM, ook doen we de commissioning.

Genmab is een belangrijke wereldspeler op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe kankermedicijnen en is al meer dan 15 jaar een belangrijk onderdeel van het zeer sterke cluster van kankeronderzoek op het Utrecht Science Park. Het Science Park is dé locatie waar innovatieve kennis, wetenschap en het bedrijfsleven samenkomen. Het gebouw weerspiegelt kernkwaliteiten van Genmab zoals innovatie, hoge kwaliteit, dynamiek, transparantie en herkenbaarheid. Het heeft onder meer een groot atrium voor optimale interactie en communicatie tussen de medewerkers van Genmab. De werkomgeving is hoogwaardig, biedt optimaal comfort en maximale functionaliteit en flexibiliteit.

Qua duurzaamheid heeft het project hoge ambities: BREEAM Excellent is het streven. Diverse duurzame maatregelen worden getroffen. Zo wordt er voor de verwarming en koeling gebruik gemaakt van duurzaam opgewekte energie door een warmte- en koudeopslag (WKO) in de bodem, daken en gevels zijn goed geïsoleerd, LED-verlichting wordt toegepast, de ventilatie vindt gebalanceerd plaats met warmte- en vochtterugwinning en op het dak ligt ca. 300 m2 zonnepanelen.

De huisvesting is door Dura Vermeer gerealiseerd naar ontwerp van architectenbureau Cepezed. Begin 2016 is met de bouw gestart, in 2018 is het gebouw in gebruik genomen.

Afbeeldingen: cepezed