Laatste fase herontwikkeling Rotterdamse entree

In het voormalige Weenapoint-complex in Rotterdam Central District wordt een gemengd kantoor-, woon- en commercieel programma ontwikkeld. Op deze Rotterdamse toplocatie komt zo’n 17.000 m2 kantoorruimte en zo’n 300 woningen. The Modernist vormt het sluitstuk dat samen met FIRST en Premier Suites & Offices de transformatie van Weenapoint compleet maakt.

Het programma wordt in opdracht van Maarsen Groep ontwikkeld en moet medio 2022 klaar zijn. Het ontwerp voorziet in hoogwaardige kantoorruimte langs het Kruisplein met een transparante plint met winkels en horeca die gekarakteriseerd wordt door grote omlijste glaspartijen. Daarboven vormen twee torens hoogteaccenten die de stadsentree begeleiden. MVRDV tekent voor het ontwerp en DWA is betrokken als adviseur installaties en BREEAM-expert.

BREEAM Excellent

De kantoren worden ontwikkeld onder BREEAM Excellent, ze worden onder meer voorzien van klimaatplafonds. De woningen worden aangesloten op een centrale luchtbehandelingsinstallatie. Het hele pand wordt aangesloten op stadsverwarming. Er komt een 2-laagse ondergrondse parkeergarage die verbonden is met de Kruispleingarage.

Om plaats te maken voor The Modernist wordt het bestaande gebouw aan het Kruisplein gesloopt. De locatie ligt pal tegenover het nieuwe Rotterdam Centraal Station en vormt een belangrijke schakel in de ontwikkeling van het Rotterdam Central District tot een gebied met internationale allure.