Ingepast in deelgemeentekantoor

Het nieuwste zwembad van Rotterdam bevindt zich naast het Zuidplein: Zwemcentrum Rotterdam. Het sportgebouw, een ontwerp van architectenbureau Kraaijvanger, betreft een nieuw topsportbad met zowel een tienbaans, een vijftigmeterwedstrijdbad en een vijfentwintigmeterbad. Daarnaast worden in het gebouw kantoorfuncties (onder andere deelgemeentekantoor Zuid), horecafuncties en retail gehuisvest. Bijzonder is dat het nieuwe zwembad is ingepast in het huidige deelgemeentekantoor.

DWA verzorgde het werktuigbouwkundig en elektrotechnisch ontwerp en het ontwerp van de waterbehandelingsinstallaties van het nieuwe multifunctionele gebouw. Ook was DWA betrokken bij de toets van het detailontwerp in de uitvoeringsfase. De klimaatinstallaties van het bestaande gebouw, waarvan de gevels grotendeels monumentaal zijn, zijn volledig vernieuwd.

Het Zwemcentrum is door de vakjury en het publiek tot winnaar gekozen van de StiB Award 2018, een prijs voor het (bijna geheel) voltooide vastgoedproject dat door gebiedsversterking bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van de stad.

Het gebied rondom Zuidplein en Ahoy ondergaat een grootschalige vernieuwing. DWA is als installatieadviseur behalve bij het zwembadcentrum ook betrokken bij het Kunstenpand aan het nieuwe Plein op Zuid met bibliotheek en theater. Verder zijn we betrokken bij het gebiedsbrede duurzaamheidsvraagstuk.