Samen aan de slag met de EU Taxonomie

Groene investeringen

De EU Taxonomie is een instrument om de Europese klimaatdoelen in 2050 te behalen. Hiermee wil de EU kapitaalstromen van bedrijven en beleggers sturen naar duurzame investeringen. De EU Taxonomie is een classificatiesysteem dat aangeeft welke economische activiteiten als duurzaam worden beschouwd. Het gaat over de activiteiten in meerdere sectoren van onze economie, waaronder de bouw- en vastgoedsector. In de Taxonomie gaat het niet alleen over het terugdringen van CO2-uitstoot, maar ook over klimaatadaptatie, vervuilingspreventie, bescherming van ecosystemen, transitie naar een circulaire economie, etc.

Toepasbaar in Nederland

Al op 1 januari 2022 is de EU Taxonomie ingegaan, maar nog niet alle eisen zijn uitgewerkt. DWA is bezig voor opdrachtgevers de consequenties van de EU Taxonomie en de manier waarop deze te implementeren in de bedrijfsvoering in kaart te brengen. De Taxonomie is van toepassing op grote bedrijven die een niet-financiële verklaring moeten communiceren, en op financiële marktdeelnemers die ‘groene’ financiële producten aanbieden onder de SFDR binnen artikel 8 en 9. Wij begrijpen dat de interpretatie en toepassing naar uw eigen organisatie vragen oproept.

Advies: in de praktijk

Wij vertellen graag wat de EU Taxonomie voor u betekent, welke consequenties dat heeft en stippelen gezamenlijk de juiste route uit. De EU Taxonomie heeft enerzijds impact op de eisen van het vastgoed, maar vraagt ook een aangepast proces en een grote hoeveelheid data voor rapportage.

Dashboarding

Wij innoveren en ontwikkelen door. Daarom grijpt DWA deze kans aan om over de gevraagde parameters van de EU Taxonomie continu te monitoren en de data te presenteren op een overzichtelijk dashboard.

Meer info over de definitie, uitwerking, route, andere vragen of zorgen. Neem contact op met onze professionals.

Verder praten over dit onderwerp?

DWA heeft ruime ervaring met alle aspecten van de EU Taxonomie.

Neem contact op met Jan-Peter Pols voor meer informatie
Contact Jan-Peter
Contact Jan-Peter
Parametrisch ontwerp

Parametrisch ontwerpen zorgt voor de democratisering van het ontwerpproces

Het klinkt even simpel als doeltreffend, maar toch is het bijzonder innovatief en heeft het veel potentie: parametrisch ontwerpen. De nieuwe vorm van ontwerpen van gebouwen is eigenlijk niet zo…

Dan doe je het als gemeente toch gewoon zélf

Dan doe je het als gemeente toch gewoon zélf

In de WcW moet een warmtebedrijf voor meer dan 50% in publieke handen zijn. Daarom nemen gemeenten steeds vaker zelf de regie in handen en richten een Publiek Integraal Warmtebedrijf (PIW) op. Maar hoe doe je dat?

Samenwerking DWA en Hemubo

DWA en Hemubo slaan de handen ineen voor verduurzaming van woningbouw

Om toekomstige ontwikkelingen op het vlak van duurzaamheid het hoofd te bieden, zijn DWA en Hemubo een strategische samenwerking aangegaan. De ondertekening van de overeenkomst op vrijdag 27 september luidt…

DWA verduurzamingspartner woningcorporatie Wonen Limburg

DWA verduurzamingspartner woningcorporatie Wonen Limburg

Wonen Limburg is Limburgs grootste woningcorporatie, actief in de hele provincie en in het aangrenzend Zuidoost-Brabant. Met 26.000 woningen en 3.000 panden voor overig maatschappelijk vastgoed werkt Wonen Limburg dagelijks…

Start bouw International School Utrecht

Start bouw International School Utrecht

Binnenkort starten de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw van International School Utrecht (ISU) aan de Cambridgelaan in het Utrecht Science Park (USP). Het gebouw krijgt een opvallende gevel, staat midden…

Verslag inspiratiemiddag: uw onderneming verduurzamen

Verslag inspiratiemiddag: uw onderneming verduurzamen

Donderdag 23 mei jl. kwamen ondernemers uit Gemeente Gouda en Gemeente  Alphen aan den Rijn samen bij Unica in Bodegraven voor een inspirerend interactief programma, georganiseerd door INTO business, Unica…

De rol van Smart Buildings bij het voorkomen van netcongestie

De rol van Smart Buildings bij het voorkomen van netcongestie

Er is steeds vaker ‘file’ op het elektriciteitsnet: als de zon schijnt, is het aanbod aan elektriciteit groter dan de vraag, en dus ontstaan er problemen. Vaak wordt dan gedacht…

Klimaatadaptatie: verplichting voor de toekomst?

Klimaatadaptatie: verplichting voor de toekomst?

“Markt en overheden moeten bij klimaatadaptief bouwen nadenken over de gevolgen op lange termijn van de keuzes die ze maken bij gebiedsontwikkeling. Daarbij moeten ze integraal kijken en de verschillende…

Ontmoet ons op het Warmtecongres

Ontmoet ons op het Warmtecongres

Op donderdag 17 oktober wordt de 17e editie van het Nationaal Warmte Congres georganiseerd. Dit jaar vindt het congres plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens het Nationaal Warmte Congres…

Universiteit Utrecht

Must, should, could: 45 behoeften voor slimme gebouwen Universiteit Utrecht

Met het programma Smart bUUildings wil Universiteit Utrecht het vastgoed ingrijpend slimmer en duurzamer maken. Met het zicht op betere gebouwprestaties en energiebesparing, inzicht in bezetting en benutting én een…

PROVADA TPEX en DWA

TPEX International en DWA gaan strategische samenwerking aan voor slim gebouwbeheer

Digital Building Operator TPEX International en advies- en ingenieursbureau DWA slaan de handen ineen bij het beheren van gebouwen. Daar waar TPEX zich richt op de operationele en procesmatige optimalisatie…

Directie

Uitbreiding directie DWA

Per 1 mei 2024 zijn Wilfred van der Plas en Lambert den Dekker toegetreden tot de directie van DWA. Met deze benoemingen bestaat de directie van DWA uit: Jaap Dijkgraaf,…

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming.