sluiten

Paris Proof dashboard: real time inzicht in duurzaamheidsprestaties

31 maart 2022

Meten op werkelijk energiegebruik brengt klimaatdoelen binnen bereik

Vanaf april 2022 levert DWA standaard en kosteloos het Paris Proof dashboard bij alle gebouwen die DWA ontwerpt. Om te voldoen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs, zal de gebouwde omgeving een flinke energiebesparing moeten realiseren. Deze route omarmen wij en willen wij graag stimuleren. Met het Paris Proof dashboard geven wij twee jaar kosteloos inzicht in het werkelijke gebruik van de gebouwen. Hiermee kunnen onze relaties de juiste stappen zetten in de verdere verduurzaming van hun vastgoed.

Nog meer dan voorheen zien wij de noodzaak van duurzaam handelen als antwoord op de klimaatverandering. De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor bijna 40% van het energiegebruik in Nederland. Vastgoedeigenaren staan voor de opgave om dat energiegebruik met twee derde terug te dringen, om te voldoen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs. Het Paris Proof dashboard geeft inzicht in de gebouwprestatie en welke stappen nodig zijn naar een Paris Proof gebouw.
Per 1 april bieden wij al onze relaties voor alle projecten waarvoor wij het installatieadvies, de uitvoeringsbegeleiding en commissioning uitvoeren, kosteloze monitoring met twee jaar toegang tot hun Paris Proof dashboard.

Over het Paris Proof dashboard

DWA omarmt de inzet van Digital Twins in de ontwerp- en exploitatiefase. Wij kalibreren onze modellen op echte gebouwen en realistisch gebruik van het gebouw om de voorspelbaarheid van prestaties te verhogen. De digitale aanpak stelt ons in staat een goede afweging te maken op het gebied van energie, ruimtegebruik, comfort, gezondheid, materiaalgebruik en kosten. Na toestemming, leest DWA de meetwaarden van de hoofdmeters van het gebouw. Wij zetten deze waarden in een algoritme voor de Paris Proof beoordeling, die via het dashboard inzichtelijk is. Hiermee kunnen opdrachtgevers hun medewerkers, klanten en relaties inzicht geven in de prestaties van het gebouw. En geeft het dashboard inzicht en handvaten om duurzaamheidsambities te vertalen naar bewezen prestaties in de gebruiksfase.

DWA Paris Proof score

Bright-building platform

Dit dashboard maakt onderdeel van het DWA-platform Bright-Building.nl. Naast de twee jaar gratis monitoring via het Paris Proof dashboard biedt het platform meer mogelijkheden. Ook is het mogelijk data vanuit apps van derden toe te voegen om zo door samenwerking zo veel mogelijk waarde toe te voegen aan de gebouwde omgeving.

“Naast de twee jaar gratis monitoring via het Paris Proof dashboard biedt het platform meer mogelijkheden.”

contact

Wilt u meer weten over ons Paris Proof dasboard. Neem dan contact op met:
Marnix Lourens
e-mail: marnix.lourens@dwa.nl
telefoon: 06 – 296 667 09

Marnix Lourens
onze vestigingen
Gouda

Bezoekadres
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Routebeschrijving

Amstelveen

Bezoekadres
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Routebeschrijving

Veenendaal

Bezoekadres
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Routebeschrijving

Rijssen

Bezoekadres
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Routebeschrijving

Eindhoven

Bezoekadres
Achtseweg Zuid 159R
6e verdieping
5651 GW Eindhoven

Routebeschrijving


contact

telefoon: 088 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl