sluiten

Roadmap verduurzaming gemeentegebouwen Eindhoven

13 maart 2023

De tool geeft een helder overzicht van de te nemen duurzaamheidsregelingen

Gemeente Eindhoven wil in 2025 een 100% duurzame organisatie zijn zonder uitstoot. Daarom is vanaf 2017 gestart met het programma Slim Verduurzamen Gemeente Gebouwen (SVGG) rondom het Stadhuisplein. De verduurzaming, het beheer en onderhoud van de gemeentegebouwen (Stadhuis, Stadhuistoren, Van Abbe Museum, NRE en Mercado) zijn op een bijzondere manier aanbesteed: geen in beton gegoten contract, maar een langdurige samenwerking met de focus op het uiteindelijke doel. De uitvoering van dit programma ligt bij !mpuls. !mpuls is een samenwerking tussen Ballast Nedam Zuid, Brink, Door architecten/ Rudy Uytenhaak + partners architecten, Kuijpers en DWA.

Hiermee zijn de oude principes van opdrachtgever en opdrachtnemer ter zijde geschoven, vertrouwen van en naar elkaar vormt de basis van deze samenwerking. De eerste grote SVGG stappen zijn vanaf 2017 gezet, zo is de duurzame renovatie van het Stadhuis in 2020 en de Stadhuistoren in 2019 afgerond. Deze gebouwen zijn nu volledig van het aardgas af en zijn van energielabel G naar A+++ gegaan. Tijdens de contractduur meebewegen met veranderende omstandigheden is de opdracht bij het slim verduurzamen.

Duurzaamheid gaat binnen SVGG verder dan alleen energie neutrale gebouwen of CO2 vermindering. Denk aan duurzame energie en materialen, meer groen, klimaat robuust, hergebruik van water, elektrisch vervoer, een fijn binnenklimaat en inzet social return. De aanpak is vastgelegd in een online roadmap die helder aangeeft hoe de tien ambities zijn vertaald naar afspraken per gebouw (KPI’s). Deze tool biedt een helder overzicht van de gemeente gebouwen, de ambities en de reeds gerealiseerde of nog te realiseren maatregelen per gebouw / project. Deze roadmap schetst duidelijk waar de gemeente Eindhoven op inzet als het gaat om verduurzaming.

Klik hier voor het overzicht en de SVGG roadmap en laat u inspireren door de tool!

onze vestigingen
Gouda

Bezoekadres
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Routebeschrijving

Amstelveen

Bezoekadres
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Routebeschrijving

Veenendaal

Bezoekadres
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Routebeschrijving

Rijssen

Bezoekadres
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Routebeschrijving

Eindhoven

Bezoekadres
Achtseweg Zuid 159R
6e verdieping
5651 GW Eindhoven

Routebeschrijving


contact

telefoon: 088 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl