sluiten

Samen aan de slag met de EU Taxonomie

20 oktober 2022

Groene investeringen

De EU Taxonomie is een instrument om de Europese klimaatdoelen in 2050 te behalen. Hiermee wil de EU kapitaalstromen van bedrijven en beleggers sturen naar duurzame investeringen. De EU Taxonomie is een classificatiesysteem dat aangeeft welke economische activiteiten als duurzaam worden beschouwd. Het gaat over de activiteiten in meerdere sectoren van onze economie, waaronder de bouw- en vastgoedsector. In de Taxonomie gaat het niet alleen over het terugdringen van CO2-uitstoot, maar ook over klimaatadaptatie, vervuilingspreventie, bescherming van ecosystemen, transitie naar een circulaire economie, etc.

Toepasbaar in Nederland

Al op 1 januari 2022 is de EU Taxonomie ingegaan, maar nog niet alle eisen zijn uitgewerkt. DWA is bezig voor opdrachtgevers de consequenties van de EU Taxonomie en de manier waarop deze te implementeren in de bedrijfsvoering in kaart te brengen. De Taxonomie is van toepassing op grote bedrijven die een niet-financiële verklaring moeten communiceren, en op financiële marktdeelnemers die ‘groene’ financiële producten aanbieden onder de SFDR binnen artikel 8 en 9. Wij begrijpen dat de interpretatie en toepassing naar uw eigen organisatie vragen oproept.

Advies: in de praktijk

Wij vertellen graag wat de EU Taxonomie voor u betekent, welke consequenties dat heeft en stippelen gezamenlijk de juiste route uit. De EU Taxonomie heeft enerzijds impact op de eisen van het vastgoed, maar vraagt ook een aangepast proces en een grote hoeveelheid data voor rapportage.

Dashboarding

Wij innoveren en ontwikkelen door. Daarom grijpt DWA deze kans aan om over de gevraagde parameters van de EU Taxonomie continu te monitoren en de data te presenteren op een overzichtelijk dashboard.

Meer info over de definitie, uitwerking, route, andere vragen of zorgen. Neem contact op met onze professionals.

contact

Wilt u meer weten over EU Taxonomie? Neem dan contact op met:

Jan-Peter Pols
Energie- en duurzaamheidsadviseur
e-mail: pols@dwa.nl
telefoon: 06 – 523 901 44

Jan-Peter Pols

onze vestigingen
Gouda

Bezoekadres
Harderwijkweg 7
2803 PW Gouda

Routebeschrijving

Amstelveen

Bezoekadres
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Routebeschrijving

Veenendaal

Bezoekadres
Lunet 7
3905 NW Veenendaal

Routebeschrijving

Rijssen

Bezoekadres
Hogepad 85
7462 TB Rijssen

Routebeschrijving

Eindhoven

Bezoekadres
Achtseweg Zuid 159R
6e verdieping
5651 GW Eindhoven

Routebeschrijving


contact

telefoon: 088 - 163 53 00
e-mail: dwa@dwa.nl